Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vöröslencse-krémleves

Illatos, fűszeres krémleves ami nagyon gyorsan elkészül, hiszen a vöröslencsét áztatni sem kell.
2016. április 28.

Hozzávalók

  • 20 dkg vöröslencse megmosva, lecsöpögtetve
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 szál sárgarépa apróra vágva
  • 2 szál szárzeller apróra vágva
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1/2 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál őrölt római kömény

  • bors
  • 1 lime
  • 2 liter alaplé
  • petrezselyemzöld
  • chilipaprika
  • olaj

Elkészítés

Az olajra rádobjuk a hagymát, fokhagymát, répát, zellerszárat, és finoman elkezdjük párolni őket.
5-6 perc kevergetés után hozzáadjuk a majoránnát, kakukkfüvet, római köményt, egy percig pirítjuk, majd jöhet a lencse, a só, a bors és az alaplé. Felforraljuk és puhára főzzük a zöldségeket. Ha készen van, botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a citrom levét és a chilit.
Amennyiben szükséges, egy kis vízzel korrigáljuk a sűrűségét. Tálaláshoz petrezselyem és frissen őrölt bors jár hozzá.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csirkeburger

Csirkeburger

Igazán egyszerűen elkészíthető csirkés húspogácsa. Zsemlébe töltve, vagy főzelék mellé vagy friss tavaszi salátával is szuperül működik.
Gesztenyés tiramisu

Gesztenyés tiramisu

Egy újabb remek áltiramisu: valószínűleg senki sem fog reklamálni, hogy a babapiskótákat ezúttal kávé helyett rumba áztatjuk.
Fetás-medvehagymás arancini

Fetás-medvehagymás arancini

A közkedvelt olasz street food, az arancini tavaszi verziója, friss medvehagymával. Ráérős vacsorára.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?