
Vöröslencse-krémleves
Illatos, fűszeres krémleves ami nagyon gyorsan elkészül, hiszen a vöröslencsét áztatni sem kell.
2016. április 28.
Hozzávalók
- 20 dkg vöröslencse megmosva, lecsöpögtetve
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 szál sárgarépa apróra vágva
- 2 szál szárzeller apróra vágva
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 teáskanál majoránna
- 1/2 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- só
- bors
- 1 lime
- 2 liter alaplé
- petrezselyemzöld
- chilipaprika
- olaj
Elkészítés
Az olajra rádobjuk a hagymát, fokhagymát, répát, zellerszárat, és finoman elkezdjük párolni őket.
5-6 perc kevergetés után hozzáadjuk a majoránnát, kakukkfüvet, római köményt, egy percig pirítjuk, majd jöhet a lencse, a só, a bors és az alaplé. Felforraljuk és puhára főzzük a zöldségeket. Ha készen van, botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a citrom levét és a chilit.
Amennyiben szükséges, egy kis vízzel korrigáljuk a sűrűségét. Tálaláshoz petrezselyem és frissen őrölt bors jár hozzá.
Megosztom barátaimmal
