
Vöröslencse dahl
A dahl az indiaiak egyik kedvenc sűrű, fűszeres levese, amely kevesebb folyadékkal főzelékként is
fogyasztható. Elkészíthetjük bármilyen más hüvelyesből is, mindegyik kiváló ásványi anyag és rost forrás.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 ek. olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cm friss gyömbér
- himalája só
- őrölt bors
- 1 ek. őrölt kurkuma
- ½ ek. curry
- ½ ek. őrölt kömény
- 20 dkg vöröslencse
- 2 dl kókusztejszín vagy sűrű kókusztej
- friss koriander
Elkészítés
Felhevített olívaolajon megpirítjuk a finomra aprított vörös- és fokhagymát és a lereszelt gyömbért.
Hozzáadjuk a sót, borsot és a fűszereket, majd beleöntjük a vöröslencsét. Összepirítjuk, majd felöntjük
háromszoros mennyiségű vízzel.
Fedő alatt, alacsony lángon 20 percig főzzük. Beleöntjük a kókusztejszínt, 3 perc alatt újraforraljuk.
Friss korianderrel tálaljuk.