Vörösboros párolt lilakáposzta
Adásban volt: 2013. december 20.
A recepthez tartozó videó

Vörösborban karamellizálódott lila káposzta, hedonistáknak.
2016. január 14.
Hozzávalók
- 1 fej lilakáposzta
- 2 dl vörösbor
- 3 ek cukor
Elkészítés
Száraz serpenyőben egy kevés cukrot karamellizálunk, nem kevergetjük, megvárjuk míg borostyánszínű nem lesz. A káposztát besózzuk, állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Amikor a serpenyő közepén már megolvadt a cukor, akkor keverhetünk rajta egy kicsit, majd, amikor már sötét aranyszínű, hozzáadjuk a káposztát. Megvárjuk, hogy levet eresszen, sózzuk, borsozzuk. Megloccsantjuk egy kis kacsazsírral, és hagyjuk párolódni, majd egy kicsit lepirulni. Amikor elpárolgott az összes folyadék a káposztáról, apránként hozzáadjuk a vörösbort.
Megosztom barátaimmal