Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vörösboros párolt lilakáposzta

Adásban volt: 2013. december 20.
A recepthez tartozó videó
Vörösborban karamellizálódott lila káposzta, hedonistáknak.
2016. január 14.

Hozzávalók

  • 1 fej lilakáposzta
  • 2 dl vörösbor
  • 3 ek cukor

Elkészítés

Száraz serpenyőben egy kevés cukrot karamellizálunk, nem kevergetjük, megvárjuk míg borostyánszínű nem lesz.  A káposztát besózzuk, állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Amikor a serpenyő közepén már megolvadt a cukor, akkor keverhetünk rajta egy kicsit, majd, amikor már sötét aranyszínű, hozzáadjuk a káposztát. Megvárjuk, hogy levet eresszen, sózzuk, borsozzuk. Megloccsantjuk egy kis kacsazsírral, és hagyjuk párolódni, majd egy kicsit lepirulni. Amikor elpárolgott az összes folyadék a káposztáról, apránként hozzáadjuk a vörösbort. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Birsalmás töltött kacsamell, vörösboros lila káposztával

Birsalmás töltött kacsamell, vörösboros lila káposztával

Kiváló ünnepi fogás a birsalmával töltött kacsamell lila káposztával.

Vörös és lila vitaminbombázók

Vörös és lila vitaminbombázók

Még roskadoznak a piaci standok a sokféle gyümölcstől, még akad málna, és akár eper is, a barackokkal Dunát lehet rekeszteni, már kezdi illegeti magát a szilva, a színfalak mögött felkészül a szőlő, és persze előbújnak a sötétlila szekció tagjai is, az áfonya és a szeder.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.