Vörösboros paprikás krumpli

Hozzávalók
4 adag- 60 dkg aprószemű krumpli
- 30 dkg gomba
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- pirospaprika por
- 1 doboz kockázott bacon
- vörösbor
- alaplé
- friss kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg gyöngyhagyma
- fekete olívabogyó
- só
- bors
Elkészítés
A felkarikázott hagymát és a kockázott bacont kevés olajon megdinszteljük, közben hozzáadjuk héjastól a fokhagyma gerezdeket. Amikor megpuhult, a tűzről lehúzva beleszórjuk a pirospaprikát. Beletesszük a burgonyát, és átforgatjuk.
Felöntjük vörösborral, és magas hőfokon elpárologtatjuk az alkoholtartalmát, majd hozzáöntjük az alaplevet, sózzuk, borsozzuk.
Az egészben hagyott, vagy nagyobb darabokra vágott gombát forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, közben borsozzuk. Amikor megpirult, sózzuk és petrezselyemmel megszórjuk.
Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, hozzákeverjük a pirított gombát. Beleszórjuk az olajbogyót és az ecetes gyöngyhagymát.
Friss petrezselyemmel és ropogós bagettel tálaljuk.