Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vörösboros paprikás krumpli

Adásban volt: 2015. február 10.
A recepthez tartozó videó
Burgundi ihletésű karakteres ízvilágú, kiadós egytálétel. Jófajta vörösbort is kínáljunk mellé!
2016. február 3.

Hozzávalók

4 adag
  • 60 dkg aprószemű krumpli
  • 30 dkg gomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • pirospaprika por
  • 1 doboz kockázott bacon
  • vörösbor
  • alaplé
  • friss kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg gyöngyhagyma
  • fekete olívabogyó

  • bors

Elkészítés

A felkarikázott hagymát és a kockázott bacont kevés olajon megdinszteljük, közben hozzáadjuk héjastól a fokhagyma gerezdeket. Amikor megpuhult, a tűzről lehúzva beleszórjuk a pirospaprikát. Beletesszük a burgonyát, és átforgatjuk.
Felöntjük vörösborral, és magas hőfokon elpárologtatjuk az alkoholtartalmát, majd hozzáöntjük az alaplevet, sózzuk, borsozzuk.

Az egészben hagyott, vagy nagyobb darabokra vágott gombát forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, közben borsozzuk. Amikor megpirult, sózzuk és petrezselyemmel megszórjuk.
Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, hozzákeverjük a pirított gombát. Beleszórjuk az olajbogyót és az ecetes gyöngyhagymát.

Friss petrezselyemmel és ropogós bagettel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vegán „paprikás krumpli”

Vegán „paprikás krumpli”

Sütőtökös paprikás krumpli sárgarépával, lencsével és sok fűszerrel. Nem csak vegánoknak!
Az erdő kincsei: gombák

Az erdő kincsei: gombák

Annyi mindenbe nem főztünk még gombát, amibe lehetne, sőt a főszereptől sem riadnak vissza, ha bátrabban keressük, vesszük, esszük. Na, de melyiket? Eligazítás jön.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.