Vörösboros marhapofa
Adásban volt: 2014. március 28.
A recepthez tartozó videó

A marhapofa egyrészt nagyon ízletes hús, másrészt míg elkészül - ami hosszú idő ugyan -, hozzá sem kell nyúlnunk. Tehát főzünk, és mégis van egy csomó szabadidőnk.
2016. január 6.
Hozzávalók
2-4 személyre- 4 marhapofa
- 3 fej vöröshagyma
- 7,5 dl jó minőségű vörösbor
- só
- bors
- olivaolaj
Elkészítés
Egy éles késsel 4 felé vágjuk a marhapofákat és megsózzuk, megborsozzuk. Ezután egy vastag falú serpenyőben kevés forró olivaolajon megpirítjuk őket, addig amíg kérget nem kap a külseje. Egyesével kiszedjük egy tányérra a húsokat és a szaftjában (plusz mehet rá egy kevés olivaolaj) üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát. Ha elkészült visszatesszük a hagyma mellé a húsokat, hozzáöntjük a vörösbort és négy órán át alacsony hőfokon pároljuk. Ha elkészült, adhatunk hozzá egy kis vajat, hogy krémesebb legyen a szaft állaga. Főtt krumplival, krumplipürével és uborkával tálaljuk.
Megosztom barátaimmal