Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vörösboros marhapofa

Adásban volt: 2014. március 28.
A recepthez tartozó videó
A marhapofa egyrészt nagyon ízletes hús, másrészt míg elkészül - ami hosszú idő ugyan -, hozzá sem kell nyúlnunk. Tehát főzünk, és mégis van egy csomó szabadidőnk.
2016. január 6.

Hozzávalók

2-4 személyre
  • 4 marhapofa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 7,5 dl jó minőségű vörösbor

  • bors
  • olivaolaj

Elkészítés

Egy éles késsel 4 felé vágjuk a marhapofákat és megsózzuk, megborsozzuk. Ezután egy vastag falú serpenyőben kevés forró olivaolajon megpirítjuk őket, addig amíg kérget nem kap a külseje. Egyesével kiszedjük egy tányérra a húsokat és a szaftjában (plusz mehet rá egy kevés olivaolaj) üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát. Ha elkészült visszatesszük a hagyma mellé a húsokat, hozzáöntjük a vörösbort és négy órán át alacsony hőfokon pároljuk. Ha elkészült, adhatunk hozzá egy kis vajat, hogy krémesebb legyen a szaft állaga. Főtt krumplival, krumplipürével és uborkával tálaljuk.

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csigatészta vörösboros marharaguval

Csigatészta vörösboros marharaguval

Bár a csigatésztát legtöbben csak a húslevesben tudják elképzelni, de mindenképpen érdemes kipróbálni ezzel a fűszeres, vörösboros marharaguval. Megéri!

Fűszeres sült gyümölcsök vaníliás joghurthabbal

Az ősz minden íze benne van ebben a nagyon egyszerűen elkészíthető süteményben. Tipikus: "gyorsan összedobom" sütemény. Nyári testvére a crumble.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!