Vörösboros lilahagymás tarja legyező burgonyával

Hozzávalók
- 1 kg sertéstarja
- 3 dl vörösbor
- 5 db lilahagyma
- 1 db fokhagyma
- kakukkfű
- rozmaring
- friss majoranna
- újhagyma
- 10 db krumpli
Elkészítés
1 adag: 800 kcal
Vörösboros lilahagymás ragu
1. A húst daraboljuk fel, a zsírosabb részeket távolítsuk el, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
2. Hevítsünk egy kevés olívaolajat, tegyük bele a húst.
3. A lilahagymát tisztítás után vágjuk cikkekre, majd tegyük a húshoz.
4. Ha a hús már körbepirult, öntsük fel vörösborral, ízesítsük kakukkfűvel és egy ág rozmaringgal, majd fedjük le az edényt és 1,5-2 óráig hagyjuk főni.
Legyezőburgonya
1. A krumplit mossuk meg, majd mintha vékony szeleteket vágnánk, vágjuk be, de ne teljesen. (Ez adja majd meg a legyezőformát sülés közben)
2. A krumplikat helyezzük egy edénybe, sózzuk, borsozzuk. Szórjunk közé néhány szem fokhagymát, majd locsoljuk meg olívaolajjal.
3. 200 fokon 25-30 perc alatt a sütőben megsütjük. Sütés közben locsolgassuk olivaolajjal a krumplikat.
