Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vörösboros lilahagyma leves

Adásban volt: 2015. december 3.
A recepthez tartozó videó
Tartalmas és telt őszi leves, különleges ízvilággal. Cseppet sem klasszikus.
2015. december 3.

Hozzávalók

  • 1 kg lilahagyma
  • 5 dl alaplé
  • kakukkfű
  • 10 dkg előfőzött lencse
  • olívaolaj

  • 2 dl vörösbor
  • kovászos parasztkenyér
  • sajt

Elkészítés

A felkarikázott lilahagymát, olívaolajon megdinszteljük. mikor már karamellizálódik, beleszórjuk a friss kakukkfüvet.
Felöntjük a vörösborral és erős hőfokon elpárologtatjuk az alkoholt.
Csak ezután öntjük fel az alaplével és további 40 percet főzzük, beleszórjuk a lencsét is.

Közben meggrillezzük a reszelt sajtos kenyeret.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

New Orleans-i fokhagymaleves

New Orleans-i fokhagymaleves

Kocsis Tibor, mikor éppen nem énekel, gyakran főz. De nem volt ez mindig így. Mikor elköltözött otthonról, és hiányoztak a hazai ízek, az élet rákényszerítette, hogy szépen apránként elsajátítsa maga is elkészíteni az ismert fogásokat.
Spanyol fokhagymaleves

Spanyol fokhagymaleves

A cigány konyha jellemzően kevés alapanyaggal dolgozik, pont ezért illik bele a spanyol fokhagymaleves, a sopa de ajo. Még a mi rántott levesünknél is egyszerűbb, a rengeteg fokhagymától, a füstölt paprikától és olívaolajtól pedig igazi különlegesség a néhány hozzávalós ételek sorában.
Almás hagymaleves

Almás hagymaleves

A klasszikus francia hagymalevest, ha almával és almaborral készítjük, biztosak lehetünk benne, hogy sikert aratunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.