Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vörösboros lilahagyma leves

Adásban volt: 2015. december 3.
A recepthez tartozó videó
Tartalmas és telt őszi leves, különleges ízvilággal. Cseppet sem klasszikus.
2015. december 3.

Hozzávalók

  • 1 kg lilahagyma
  • 5 dl alaplé
  • kakukkfű
  • 10 dkg előfőzött lencse
  • olívaolaj

  • 2 dl vörösbor
  • kovászos parasztkenyér
  • sajt

Elkészítés

A felkarikázott lilahagymát, olívaolajon megdinszteljük. mikor már karamellizálódik, beleszórjuk a friss kakukkfüvet.
Felöntjük a vörösborral és erős hőfokon elpárologtatjuk az alkoholt.
Csak ezután öntjük fel az alaplével és további 40 percet főzzük, beleszórjuk a lencsét is.

Közben meggrillezzük a reszelt sajtos kenyeret.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

New Orleans-i fokhagymaleves

New Orleans-i fokhagymaleves

Kocsis Tibor, mikor éppen nem énekel, gyakran főz. De nem volt ez mindig így. Mikor elköltözött otthonról, és hiányoztak a hazai ízek, az élet rákényszerítette, hogy szépen apránként elsajátítsa maga is elkészíteni az ismert fogásokat.
Spanyol fokhagymaleves

Spanyol fokhagymaleves

A cigány konyha jellemzően kevés alapanyaggal dolgozik, pont ezért illik bele a spanyol fokhagymaleves, a sopa de ajo. Még a mi rántott levesünknél is egyszerűbb, a rengeteg fokhagymától, a füstölt paprikától és olívaolajtól pedig igazi különlegesség a néhány hozzávalós ételek sorában.
Almás hagymaleves

Almás hagymaleves

A klasszikus francia hagymalevest, ha almával és almaborral készítjük, biztosak lehetünk benne, hogy sikert aratunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!