Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vörösboros körtekompót

Adásban volt: 2014. április 10.
A recepthez tartozó videó
A fahéjjal, szegfűszeggel vörösborban főtt körte remek kísérője különféle sülteknek.
2015. november 6.

Hozzávalók

  • 2 körte
  • 1 ek nádcukor
  • víz
  • 2 dl vörösbor
  • 2 szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 1 citrom

Elkészítés

Egy edényben elkezdjük beforralni a bort és hozzáadjuk a szegfűszeget és a fahéjat. Ezután meghámozzuk a körtéket és nagyobb szeletekre vágjuk. Amikor a vörösbor alkoholtartalmát elforraltuk, hozzáadjuk a nádcukrot és egy fél citrom levét és szirupos állagúra főzzük. Ekkor beletesszük a körteszeleteket és tovább főzzük. Akkor készül el a kompótunk, amikor egy kést könnyedén bele tudunk szúrni a körtébe.

3.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egyben sült szűzpecsenye

Egyben sült szűzpecsenye

Egyik oldal, fordít, másik oldal, lefed. Nem kell több fél óránál, és tökéletes lesz a szűzpecsenye.

Olajbogyós-juhtúrós krém

Az apróra vágott olajbogyó, kapribogyó, szardella és olívaolaj keveréke, nem más mint egy klasszikus provanszi előétel a tapenade. A dél-francia kedvenc találkozása a juhtúróval pírítósra kenve, és friss roppanós zöldségekkel is tökéletes!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.