Vörösboros körtekompót
Adásban volt: 2014. április 10.
A recepthez tartozó videó

A fahéjjal, szegfűszeggel vörösborban főtt körte remek kísérője különféle sülteknek.
2015. november 6.
Hozzávalók
- 2 körte
- 1 ek nádcukor
- víz
- 2 dl vörösbor
- 2 szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 1 citrom
Elkészítés
Egy edényben elkezdjük beforralni a bort és hozzáadjuk a szegfűszeget és a fahéjat. Ezután meghámozzuk a körtéket és nagyobb szeletekre vágjuk. Amikor a vörösbor alkoholtartalmát elforraltuk, hozzáadjuk a nádcukrot és egy fél citrom levét és szirupos állagúra főzzük. Ekkor beletesszük a körteszeleteket és tovább főzzük. Akkor készül el a kompótunk, amikor egy kést könnyedén bele tudunk szúrni a körtébe.
Megosztom barátaimmal