Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vitello tonnato

Adásban volt: 2014. január 22.
A recepthez tartozó videó
Egyszerű, meleg előétel egyenesen Olaszországból. Tonhallal és sült karaj vagy borjúszeletekkel.
2016. január 9.

Hozzávalók

  • 1 kg csont nélküli, egyben karaj - sülve
  • 3 dl majonéz
  • 20 dkg tonhalkonzerv - sós vizes
  • kapribogyó
  • 1 citrom
  • petrezselyem
  • 2 lilahagyma
  • olaj

Elkészítés

A majonézhez hozzákeverjük a tonhalat, belereszeljük egy fél citrom héját és a levét, sózzuk, borsozzuk és egy botmixerrel sűrű mártássá keverjük. A karajt sózzuk, borsozzuk, egy forró serpenyőben egy kevés zsíradékon körbepirítjuk, majd 170 C fokos sütőben kb. 1-1 és negyed óra alatt megsütjük. Kihűtjük, és hajszálvékonyan felszeleteljük. (Olaszországban eredetileg borjúhúsból készül.) A hússzeleteket egy nagy tálra tesszük, és leöntjük a tonhalas mártással. Tálalás előtt megszórjuk aprított lilahagymával, kapribogyóval, petrezselyemmel és reszelünk rá citromhéjat is. 

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tonhalas bolognai

Tonhalas bolognai

Csavarjunk egyet a mindig bevethető bolognai szószon. A tonhalas változat könnyedebb, mint a húsos, mégis hozza a megszokott ízhatást. Ebben a mártásban garantáltan minden gyerek megeszi a halat.

Olasz mandulatorta

Bármilyen alkalomra elkészíthetjük ezt a tökéletes, gluténmentes, olasz mandulatortát!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.