Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Virslis batyu

Vendégeket vársz? Ez a sós süti nem csak finom, hanem nagyon mutatós is!
2019. February 25.

Ehhez a sós sütihez semmiféle főző- vagy sütőtudomány nem szükséges, mégis szuper jó lesz a végeredmény. Egyetlen titka van: a gombát erős lángon pirítsátok (ne pároljátok) és a spenót se engedjen levet sütés közben. Minden más megy automatikusan, a vendégeitek pedig garantáltan meg lesznek elégedve.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg bébispenót
  • só, reszelt szerecsendió
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csomag sütőpapírra feltekert, konyhakész leveles tészta (27,5 dkg)
  • 6 szál frankfurti virsli
  • 5 dkg tetszőleges sajt (trappista, füstölt, edami…)
  • kevés tojás a kenéshez

Elkészítés

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felszeletelt gombát folyamatosan kevergetve, rázogatva pirítani kezdjük rajta. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, majd a bébispenótot. Sóval és szerecsendióval fűszerezzük, majd már csak addig sütjük, amíg a levelek összeesnek. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és összekeverjük 2 evőkanál zsemlemorzsával. (Ha mégis engedett levet a zöldség, szűrőbe téve óvatosan kinyomkodjuk, majd csak ezt követően keverjük össze a morzsával.)

A leveles tésztát kitekerjük úgy, hogy a hosszabbik oldala legyen felénk. Gondolatban 3 egyenlő függőleges sávra osztjuk, a középsőt beszórjuk a többi morzsával. Erre tesszük a virsliket (ha műbelesek, ezeket először távolítsuk el), én 4-et tettem egymás mellé, a maradék kettőt pedig feldaraboltam, és kitöltöttem velük a hézagokat. A virslire jöhet a spenótos gomba, a tetejére pedig a lereszelt vagy vékony szeletekre vágott sajt. A tésztadarabokat mind a 4 oldalról ráhajtjuk a töltelékre (először a két rövidebbet, majd két oldalról a nagyokat), és alaposan megszurkáljuk villával. Tetejét lekenjük egy kevés felvert tojással.

A batyut sütőpapírral együtt tepsibe helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük (25-30 perc). Szeletelés előtt 10 percet pihentetjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kókuszos-citromos süti

Kókuszos-citromos süti

Amilyen egyszerű, annyira finom!
Szezámos halburger répasalátával

Szezámos halburger répasalátával

Könnyű halburger, amit nem lehet nem szeretni!
Kápiakrémes tészta

Kápiakrémes tészta

Sült kápiából készítve…

Napi ajánlatunk

Top videók