Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Virslis batyu

Vendégeket vársz? Ez a sós süti nem csak finom, hanem nagyon mutatós is!
2019. február 25.

Ehhez a sós sütihez semmiféle főző- vagy sütőtudomány nem szükséges, mégis szuper jó lesz a végeredmény. Egyetlen titka van: a gombát erős lángon pirítsátok (ne pároljátok) és a spenót se engedjen levet sütés közben. Minden más megy automatikusan, a vendégeitek pedig garantáltan meg lesznek elégedve.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg bébispenót
  • só, reszelt szerecsendió
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csomag sütőpapírra feltekert, konyhakész leveles tészta (27,5 dkg)
  • 6 szál frankfurti virsli
  • 5 dkg tetszőleges sajt (trappista, füstölt, edami…)
  • kevés tojás a kenéshez

Elkészítés

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felszeletelt gombát folyamatosan kevergetve, rázogatva pirítani kezdjük rajta. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, majd a bébispenótot. Sóval és szerecsendióval fűszerezzük, majd már csak addig sütjük, amíg a levelek összeesnek. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és összekeverjük 2 evőkanál zsemlemorzsával. (Ha mégis engedett levet a zöldség, szűrőbe téve óvatosan kinyomkodjuk, majd csak ezt követően keverjük össze a morzsával.)

A leveles tésztát kitekerjük úgy, hogy a hosszabbik oldala legyen felénk. Gondolatban 3 egyenlő függőleges sávra osztjuk, a középsőt beszórjuk a többi morzsával. Erre tesszük a virsliket (ha műbelesek, ezeket először távolítsuk el), én 4-et tettem egymás mellé, a maradék kettőt pedig feldaraboltam, és kitöltöttem velük a hézagokat. A virslire jöhet a spenótos gomba, a tetejére pedig a lereszelt vagy vékony szeletekre vágott sajt. A tésztadarabokat mind a 4 oldalról ráhajtjuk a töltelékre (először a két rövidebbet, majd két oldalról a nagyokat), és alaposan megszurkáljuk villával. Tetejét lekenjük egy kevés felvert tojással.

A batyut sütőpapírral együtt tepsibe helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük (25-30 perc). Szeletelés előtt 10 percet pihentetjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kókuszos-citromos süti

Kókuszos-citromos süti

Amilyen egyszerű, annyira finom!
Szezámos halburger répasalátával

Szezámos halburger répasalátával

Könnyű halburger, amit nem lehet nem szeretni!
Kápiakrémes tészta

Kápiakrémes tészta

Sült kápiából készítve…

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.