Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vincellér saláta

Könnyed levezetése egy nehéz napnak vagy körete egy sült húsos partinak. A lényeg, hogy egy nappal korábban készítsük el, így biztosan összeérnek az ízek.
2015. október 24.

Hozzávalók

1 adag
  • 25 dkg nagyon vékonyra szeletelt vörös káposzta
  • egy marék szőlő
  • 5 dkg ementáli sajt, de jó kék sajttal vagy camembert-rel is
  • balzsamecet ízlés szerint
  • cukor
  • olaj

Elkészítés

A sóból, a balzsamecetből, cukorból és olajból vinegrett mártást készítünk.
Ráöntjük a káposztára, alaposan átforgatjuk, majd egy éjszakára letakarva a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt rákockázzuk a sajtot, belepotyogtatjuk a szőlőt, végül borsozzuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Waldorf saláta

Waldorf saláta

A világ egyik leghíresebb salátája a Waldorf, ami dió, alma és zeller vitamindús keveréke, amit könnyű majonéz von be. Vendégvárónak, előételnek is kiváló, de tökéletes körete húsoknak. Mi füstölt borjúnyelv mellé ajánljuk.
Tunéziai csicseriborsó saláta

Tunéziai csicseriborsó saláta

Ha csak egy tunéziai ételt készítünk el rendszeresen, akkor az a csicseriborsó saláta legyen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!