Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Villámgyors szőlős krémes

Adásban volt: 2015. október 26.
A recepthez tartozó videó
Hihetetlenül dekoratív és elegáns ez a szőlős krémes, mintha a legmenőbb cukrászdából került volna az asztalra. Pedig villámgyorsan, mi is elkészíthetjük otthon.
2015. október 26.

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • porcukor
  • szőlő
  • 50 dkg mascarpone
  • vaníliarúd

Elkészítés

A leveles tésztát egy deszkára terítjük és egy 10 cm átmérőjű kiszúró formával korongokat szaggatunk ki belőle. Majd a korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és vékonyan megszórjuk mindegyiket porcukorral. Az egészet leterítjük sütőpapírral és egy másik tepsit teszünk rá nehezékként, hogy ne tudjanak a tésztakorongok megemelkedni, felfújódni.
200 fokos sütőben 15 perc alatt aranybarna, ropogósra sütjük.

Közben a mascarpone krémet kevés porcukorral és egy vaníliarúd kikapart belsejével kikeverjük. Az így elkészült krémet habzsákba töltjük és jól lenyomkodjuk a csücskéig, lehetőlég légbuborékok nélkül.

A megsült és kihűlt tésztakorongokra egy réteg mascarpone krémet nyomunk, kis habcsók formákban, majd erre a rétegre ültetjük a következő tésztakorongot. Ezután jöhet még egy emelet mascarpone, amire rakjuk a szőlőszemeket. Végül még egy tésztakorong lesz a teteje.

Tálalás előtt a tetejét szórjuk meg porcukorral.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Krémes, gyümölcsös pite

Krémes, gyümölcsös pite

Amíg a vasárnapi ebéd elkészül addig a gyümölcsös, krémes pitére is biztosan van idő, egyszerűen, gyorsan kész, és abbahagyhatatlan.
Tunéziai édesburgonyás szőlős fánk

Tunéziai édesburgonyás szőlős fánk

Tunéziai édesség, roppanós külsejű fánk golyócskákat a szőlős ragu teszi izgalmassá, és az édesség tálalásakor a tejföl teszi teljessé az élményt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!