
Villámgyors rumos, mandulás kenyérpuding
Hozzávalók
4 személyre- 20 dkg bagett (vagy 20 dkg szikkadt kenyér)
- 2,5 dl tej
- 4 tojás
- 8 dkg vaj
- 4-5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál rum
- 10-12 szem hámozott mandula
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vágjuk fel tetszés szerint a szikkadt bagettet (vagy kenyeret), vágjuk durvára a mandulát is. Egy lábasban melegítsük fel a tejet és olvasszuk meg benne a vajat, mintha gubát csinálnánk, amikor már meleg, öntsük hozzá a rumot is
Egy nagyobb tálban habverővel verjük fel a tojásokat a cukorral együtt. Lassan csorgassuk hozzá a meleg tejet és folyamatosan keverjük el. Áztassuk bele a kenyérdarabokat és hagyjuk, hogy kissé felszívják a rumos tejet.
Tűzálló edénybe öntjük, rászórjuk a durvára vágott mandulát és ha még szeretnénk, egy evőkanál cukorral is megszórhatjuk, hogy ropogós legyen a kérge. Betoljuk a forró sütőbe és 40 perc alatt megsütjük.