Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Villámgyors rumos, mandulás kenyérpuding

Íme egy ötlet a szikkadt bagett vagy kenyér felhasználására. A gubához hasonló desszertet egy löttyintésnyi rummal és pár szem mandulával dobhatjuk fel. Rá sem fogunk ismerni a prézlikészítéshez félretett kenyérszeletekre.
2016. február 20.

Hozzávalók

4 személyre
  • 20 dkg bagett (vagy 20 dkg szikkadt kenyér)
  • 2,5 dl tej
  • 4 tojás
  • 8 dkg vaj
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál rum
  • 10-12 szem hámozott mandula

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vágjuk fel tetszés szerint a szikkadt bagettet (vagy kenyeret), vágjuk durvára a mandulát is. Egy lábasban melegítsük fel a tejet és olvasszuk meg benne a vajat, mintha gubát csinálnánk, amikor már meleg, öntsük hozzá a rumot is 

Egy nagyobb tálban habverővel verjük fel a tojásokat a cukorral együtt. Lassan csorgassuk hozzá a meleg tejet és folyamatosan keverjük el. Áztassuk bele a kenyérdarabokat és hagyjuk, hogy kissé felszívják a rumos tejet.

Tűzálló edénybe öntjük, rászórjuk a durvára vágott mandulát és ha még szeretnénk, egy evőkanál cukorral is megszórhatjuk, hogy ropogós legyen a kérge. Betoljuk a forró sütőbe és 40 perc alatt megsütjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tejkaramellás kalácspuding

Tejkaramellás kalácspuding

Ha maradt egy kis szikkadt kalács a reggelikből, ezzel a pudinggal új életre kelthetjük.
Mazsolás, vaniliás kiflipuding fahéjas tejföllel

Mazsolás, vaniliás kiflipuding fahéjas tejföllel

Istenien finom, villámgyors desszert, amiben még a megszáradt kifliket is hasznosítottuk? Mindez lehetséges a ropogós kiflipudinggal. Melegen az igazi!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.