Villámgyors rozskenyér
Adásban volt: 2015. február 18.
A recepthez tartozó videó

A lengyel konyha másik csodája, a bigos mellett, a rozskenyér. Ez egy gyors változat, amit bármikor elkészíthetünk a kiadós vacsora mellé, de ha marad reggelire, úgyse baj!
2015. december 1.
Hozzávalók
- 30 dkg világos rozsliszt
- só
- szódabikarbóna
- sütőpor
- 2,5 dl joghurt
- egész köménymag
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a sóval, és a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a köménymagot. Ekkor kerül bele a natúr joghurt, amivel alaposan elkeverjük, majd kézzel összegyúrjuk.
A buciformájú kenyértésztát sütőpapírral bélelt, lisztezett tepsire rakjuk. Sütés előtt kereszt alakban a tetejét bevágjuk.
200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Megosztom barátaimmal
