Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Villámgyors rozskenyér

Adásban volt: 2015. február 18.
A recepthez tartozó videó
A lengyel konyha másik csodája, a bigos mellett, a rozskenyér. Ez egy gyors változat, amit bármikor elkészíthetünk a kiadós vacsora mellé, de ha marad reggelire, úgyse baj!
2015. december 1.

Hozzávalók

  • 30 dkg világos rozsliszt

  • szódabikarbóna
  • sütőpor
  • 2,5 dl joghurt
  • egész köménymag

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sóval, és a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a köménymagot. Ekkor kerül bele a natúr joghurt, amivel alaposan elkeverjük, majd kézzel összegyúrjuk.
A buciformájú kenyértésztát sütőpapírral bélelt, lisztezett tepsire rakjuk. Sütés előtt kereszt alakban a tetejét bevágjuk.
200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Az 5 legjobb falat – kenyér, lángos és a többiek

Az 5 legjobb falat – kenyér, lángos és a többiek

Benneteket is érdekel, melyik volt az az öt kenyérféleség, amire a legtöbben kíváncsiak voltatok? Mi most összegyűjtöttük az 5 legnépszerűbbet, amivel igazán nagyot alakíthattok vacsorára, uzsonnára vagy egy szombati ebéd alkalmával.
Gluténmentes naan kenyér

Gluténmentes naan kenyér

Gyors curryhez, vöröslencse leveshez szoktam készíteni, és kellemesen puha állagát egész nap megőrzi, úgyhogy ha reggel kisütöm, és magammal viszem a munkahelyre, az ebédhez még tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók