Villámgyors paradicsomos, fetás csirke

Hozzávalók
- 1 db édeskömény
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fehérbor/rosé
- 1 db hámozott paradicsom konzerv
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 db citrom
- 10 dkg panko morzsa/házi kenyér morzsa
- 25 dkg feta
- friss bazsalikom
- oregánó
- olívaolaj
Elkészítés
Kevés olívaolajon a felkarikázott vöröshagymát, megsózzuk, majd hagyjuk megdinsztelődni.
Az édesköményt száraitől megszabadítjuk, hajszálvékonyra gyaluljuk és a hagymához adjuk. Az olajon kicsit karamellizáljuk.
Erős hőfokon tartva a serpenyőt, hozzáadunk egy deci fehér- vagy rosébort, alkoholtartalmát elforraljuk. Majd hozzáadjuk a paradicsom konzervet. Néhány percig rotyogtatjuk.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és friss bazsalikommal.
A csirkemellfilét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a paradicsomos mártásba, majd rusztikusan rámorzsoljuk a fetát. Levesszük a tűzről, megszórjuk a panko morzsával, egy citrom reszelt héjával és meglocsoljuk olívaolajjal.
190 fokos sütőben 15 percig sütjük. Ha elkészült, friss zöldfűszerrel tálaljuk.
