Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Villámgyors, kurkumás zöldspárgafőzelék

A friss zöld spárga annyira gyorsan megfőzhető, hogy nem érdemes túlbonyolítani a belőle készült ételeket. A kurkuma szép színt, a tejszín és a vaj kellemes krémességet ad ennek a gyorsan elkészíthető változatnak.
2016. április 18.

Hozzávalók

3-4 adag
  • 2 ek vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 szál újhagyma
  • fél tk őrölt kurkuma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 csomag zöld spárga, megmosva, hosszában felezve (a fás végeit levágtam és 10 perces alaplevet főztem belőle)
  • 4 dl alaplé
  • 1 dl tejszín
  • 2 csapott ek étkezési keményítő
  • 1 cikk citrom

  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

Egy lábosban – közepes lángon – a vajat összeolvasztjuk az olajjal .

Rászórjuk a fölkarikázott újhagymát, finoman sózzuk és 2 percig pároljuk. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a  a curryt, és további fél percig kevergetjük.

Belefektetjük a spárgát, felöntjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk és forrástól számítva 3-4 percig főzzük.

A spárgát kiszedjük egy tányérra (így egyszerűbb lesz a művelet), kikeverjük a keményítőt a tejszínnel, majd besűrítjük a fűszeres alapot. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Óvatosan visszaforgatjuk a félretett spárgaszálakat, és sok-sok petrezselyemmel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mindörökké spárga

Mindörökké spárga

Sokak szerint a spárga macerás zöldség. Azt azonban, hogy minden fáradságot megér, hogy a tányérunkra kerüljön, azt fölösleges ragozni, hiszen rajongói ezt úgyis tudják, az ódzkodókat pedig nehéz meggyőzni. Na, de talán most!
Bazsalikompesztós burgonyafőzelék

Bazsalikompesztós burgonyafőzelék

A bazsalikomos burgonyapüré már sok divatos étterem étlapján számít klasszikus köretnek. Ebből kiindulva jött az ötlet, hogy más ételben is jól passzolhatnak egymással. Kiderült, hogy a krumpli és a bazsalikom egy főzelékben is remek párost alkotnak. Szatmári Feri, a Főzelékes legújabb receptje.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!