
Villámgyors, kurkumás zöldspárgafőzelék
A friss zöld spárga annyira gyorsan megfőzhető, hogy nem érdemes túlbonyolítani a belőle készült ételeket. A kurkuma szép színt, a tejszín és a vaj kellemes krémességet ad ennek a gyorsan elkészíthető változatnak.
2016. április 18.
Hozzávalók
3-4 adag- 2 ek vaj
- 1 ek olívaolaj
- 2 szál újhagyma
- fél tk őrölt kurkuma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 csomag zöld spárga, megmosva, hosszában felezve (a fás végeit levágtam és 10 perces alaplevet főztem belőle)
- 4 dl alaplé
- 1 dl tejszín
- 2 csapott ek étkezési keményítő
- 1 cikk citrom
- só
- frissen őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés
Egy lábosban – közepes lángon – a vajat összeolvasztjuk az olajjal .
Rászórjuk a fölkarikázott újhagymát, finoman sózzuk és 2 percig pároljuk. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a a curryt, és további fél percig kevergetjük.
Belefektetjük a spárgát, felöntjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk és forrástól számítva 3-4 percig főzzük.
A spárgát kiszedjük egy tányérra (így egyszerűbb lesz a művelet), kikeverjük a keményítőt a tejszínnel, majd besűrítjük a fűszeres alapot. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Óvatosan visszaforgatjuk a félretett spárgaszálakat, és sok-sok petrezselyemmel tálaljuk.
Megosztom barátaimmal