Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Villámgyors, fűszeres csokoládéláva, gránátalmaszósz és cukrozott virágszirom házilag

Adásban volt: 2015. február 13.
A recepthez tartozó videó
Fergeteges, látványos és nem mindennapi desszert. Mégis kezdők is bátran nekifoghatnak, a siker garantált.
2016. július 21.

Hozzávalók

4 adag
  • Csokoládéláva
  • 2 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 7 dkg cukor
  • 3,2 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg felaprított étcsokoládé (60-70 % kakaótartalmú)
  • 1 kk só
  • Gránátalmaszósz
  • 10 dkg pisztácia
  • 1 gránátalma
  • 1 narancs
  • 1 vaníliarúd
  • cukor
  • citrom
  • Cukrozott virágszirom
  • ehető virág
  • tojás fehérje
  • porcukor

Elkészítés

A csokilávához a szuflés tálkákat duplán kivajazzuk és kilisztezzük.
A tojásokhoz adunk egy csipet sót, a cukrot és habverővel fehéredésig keverjük.
A felaprított csokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, és símára elkeverjük. A tojásos résszel és 2 evőkanál liszttel az olvasztott csokoládét alaposan elkeverjük.
A tálkákba 2/3-ig töltjük a csokoládés masszát. 230 fokon 6-8 percig sütjük.

A gránátalmaszószhoz a magokat lábosba tesszük, és felöntjük 1 dl vízzel. Ráöntjük a narancs levét és kevés citromlevet, cukrozzuk és beleszórjuk a vaníliarúd kikapart magját. Pár percig főzzük, míg enyhén szirupos nem lesz.

A virágszirmok mindkét oldalát vékonyan megkenjük a tojásfehérjével, és megszórjuk kristálycukorral. Hagyjuk megszáradni.

A csokilávát porcukorral, a virágszirommal és aprított pisztáciával tálaljuk.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csokoládékrémes fatörzs

Csokoládékrémes fatörzs

A karácsonyi fatörzstorta a francia ünnepi asztal elmaradhatatlan desszertje. Valójában egy egyszerű piskótatekercs, amit kedvünk szerint díszíthetünk. Éljük ki fantáziánkat és rendezzünk téli jelenetet a tetejére. Elő a tortagyöngyökkel, használjunk kókuszreszeléket vagy szórócukrot a hóesés helyett, formázzunk marcipánfigurákat vagy csak húzgáljunk villával fakéregre emlékeztető csíkokat!
A Csokoládé szerzőjének konyhája

A Csokoládé szerzőjének konyhája

Nem csoda, hogy Joanne Harris – a Csokoládé, a Szederbor, az Ötnegyed narancs írója – regényeinek középpontjában gyakran az étel áll. Az írónő egy édességeket áruló trafikban született a közép-angliai Barnsley-ban. Az ételhez és édességekhez fűződő viszonyáról a brit Guardian-nek vallott, ebből szemezgettünk.
Gránátalma tisztítása

Gránátalma tisztítása

Az egyik legegészségesebb gyümölcs, és egy kis gyakorlattal a pucolása is egyszerű

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.