Villámgyors, fűszeres csokoládéláva, gránátalmaszósz és cukrozott virágszirom házilag

Hozzávalók
4 adag- Csokoládéláva
- 2 egész tojás
- 2 tojás sárgája
- 7 dkg cukor
- 3,2 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 12 dkg felaprított étcsokoládé (60-70 % kakaótartalmú)
- 1 kk só
- Gránátalmaszósz
- 10 dkg pisztácia
- 1 gránátalma
- 1 narancs
- 1 vaníliarúd
- cukor
- citrom
- Cukrozott virágszirom
- ehető virág
- tojás fehérje
- porcukor
Elkészítés
A csokilávához a szuflés tálkákat duplán kivajazzuk és kilisztezzük.
A tojásokhoz adunk egy csipet sót, a cukrot és habverővel fehéredésig keverjük.
A felaprított csokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, és símára elkeverjük. A tojásos résszel és 2 evőkanál liszttel az olvasztott csokoládét alaposan elkeverjük.
A tálkákba 2/3-ig töltjük a csokoládés masszát. 230 fokon 6-8 percig sütjük.
A gránátalmaszószhoz a magokat lábosba tesszük, és felöntjük 1 dl vízzel. Ráöntjük a narancs levét és kevés citromlevet, cukrozzuk és beleszórjuk a vaníliarúd kikapart magját. Pár percig főzzük, míg enyhén szirupos nem lesz.
A virágszirmok mindkét oldalát vékonyan megkenjük a tojásfehérjével, és megszórjuk kristálycukorral. Hagyjuk megszáradni.
A csokilávát porcukorral, a virágszirommal és aprított pisztáciával tálaljuk.