Villámgyors citromos sütemény
Adásban volt: 2014. december 3.
A recepthez tartozó videó

Igazi téli, klasszikus sütemény. Második fogásnak is kiváló.
2015. december 20.
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 20 dkg cukor
- só
- 1 tasak Bourbon vaníliás cukor
- 1 vaníliarúd
- 1 tasak citromhéj
- 1 citrom
- 3 tojás
- 1 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- szirup:
- cukor
- víz
- 2 citrom leve
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a sóval. Egy másik tálban a cukrot összekeverjük az olvasztott vajjal, a tojásokkal, a vaníliával, a citromhéjjakkal (szárított és reszelt) és a tejszínnel. Elektromos habverővel elkeverjük a nedves hozzávalókat, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket is. Sütőpapírral kibélelt formában, 180 fokon, 45-50 percig sül.
A sziruphoz: a vizet a cukorral összeforraljuk és a citromok levét belefacsarjuk. A forró süteményre rálocsoljuk.
Megosztom barátaimmal