Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Villámgyors bableves

Adásban volt: 2015. január 27.
A recepthez tartozó videó
Hihetetlen, de ez tényleg egy villámgyors bableves!
2016. január 16.

Hozzávalók

  • sütőben sült bab
  • 1 kg nagyszemű szárazbab
  • 2 vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél

  • leves
  • 1 pár virsli
  • ecet
  • 1,5 dl tejföl
  • petrezselyem
  • kapor

Elkészítés

A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap egy öntöttvas edénybe töltjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A hagymát félbe vágjuk és fokhagymával és a babérlevéllel a bab mellé dobjuk. Sózzuk. Sütőben 160 fokon körülbelül 70 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. 
A kész babhoz vizet adunk, és feltesszük főni. A virslit felkockázzuk, és a leveshez adjuk. Kikeverjük a tejfölt a kaporral, petrezselyemmel, és behabarjuk vele a levest. A végén – ízlés szerint – ecettel, citromlével savanyíthatjuk. 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A 3 finom dolog januárban az Ízes Élet szerint

A 3 finom dolog januárban az Ízes Élet szerint

Minden évben a januárt érezzük a leghosszabb hónapnak az évben. Elmúltak a fényes ünnepek, és utánuk még sötétebbnek tűnnek a szürkés hétköznapok. Ezért úgy döntöttünk, hogy egyszerűen nem tűrjük tovább, hogy lépten-nyomon csak azt halljuk, legyen már vége ;) Kerestünk, és találtunk is néhány ízletes okot, hogy szerethető legyen!
Házi csokipuding

Házi csokipuding

Ezután a házi csokipuding után aligha kívánunk többé másfélét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.