Villámgyors bableves
Adásban volt: 2015. január 27.
A recepthez tartozó videó

Hihetetlen, de ez tényleg egy villámgyors bableves!
2016. január 16.
Hozzávalók
- sütőben sült bab
- 1 kg nagyszemű szárazbab
- 2 vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- só
- leves
- 1 pár virsli
- ecet
- 1,5 dl tejföl
- petrezselyem
- kapor
Elkészítés
A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap egy öntöttvas edénybe töltjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A hagymát félbe vágjuk és fokhagymával és a babérlevéllel a bab mellé dobjuk. Sózzuk. Sütőben 160 fokon körülbelül 70 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A kész babhoz vizet adunk, és feltesszük főni. A virslit felkockázzuk, és a leveshez adjuk. Kikeverjük a tejfölt a kaporral, petrezselyemmel, és behabarjuk vele a levest. A végén – ízlés szerint – ecettel, citromlével savanyíthatjuk.
Megosztom barátaimmal