Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Villámgyors almás fehérrépa-krémleves

Adásban volt: 2015. január 29.
A recepthez tartozó videó
Igazi téli krémleves, fehérrépából és egy almából, 20 perc alatt.
2016. január 23.

Hozzávalók

  • 2-3 ek vaj
  • 5 fehérrépa
  • 1 alma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl almabor (cider)
  • 5 dl víz
  • kakukkfű

  • bors
  • ropogós hagyma

Elkészítés

A fehérrépát lereszeljük, és egy kevés vajon megdinszteljük. Friss kakukkfűvel ízesítjük, és hozzáöntjük az almabort. Erős lángon elpárologtatjuk belőle az alkoholt. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel. Az almát és a fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük és a leveshez adjuk. Mikor minden megpuhult, botmixerrel pürésítjük, és a legvégén vajat adunk hozzá. Pirított hagymával díszítjük. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mentás, citromos vöröslencse krémleves

Mentás, citromos vöröslencse krémleves

Citrommal és mentával is készülhet a leves vöröslencséből. A végeredmény, pedig nem is akármilyen: frissítő és ízgazdag.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!