Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Véres hurkás rétesháromszög almaszósszal

Adásban volt: 2014. február 12.
A recepthez tartozó videó
Ez a recept új értelmet adhat a véres hurkának, valamint kitűnő vendégváró, hiszen az előkészített rétesháromszögek nagyon hamar piros-ropogósra sülnek a barátok érkezése után.
2015. november 12.

Hozzávalók

16 darab
  • 1 csomag réteslap (6 lapos)
  • 2 nyers véreshurka
  • 1 tojás
  • szezámmag
  • 1 kg alma (savanykásabb)
  • 5 dkg nádcukor
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

A réteslapot elfelezzük (6 réteg helyett 3 rétegben használjuk), és a nyers,héjától megszabadított véres hurkát felkarikázzuk. A réteslapot olvasztott vajjal átkenjük, és 8 egyforma téglalapra felvágjuk.
A téglalapok sarkára egy-egy szelet hurkát helyezünk, és háromszög formára hajtogatjuk. 
Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, és a tetejét felvert tojással megkenegetjük, majd szezámmaggal megszórjuk. 
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, és egy tepsiben a vajjal és a nádcukorral összeforgatjuk.
Mindkét tepsit 20-25 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
A megsült almákat egy keverőedényben botmixerrel pürésítjük.
A rétesháromszögeket szobahőmérsékletűre hűtjük, és az almapürével együtt tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás forralt bor

Almás forralt bor

Ez az almás verzió kitűnő forralt bor alternatíva a hideg téli napokra.
Marokkói juhtúrós rétesháromszög

Marokkói juhtúrós rétesháromszög

Kiadós reggeli kell? A szezámmaggal megszórt, aranybarnára sült, juhtúrós batyu kitűnő választás és csak egy picivel kell korábban kelnünk, hogy meglepjük vele a családot egy dolgos hétköznap reggelén.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.