Véres hurkás rétesháromszög almaszósszal

Hozzávalók
16 darab- 1 csomag réteslap (6 lapos)
- 2 nyers véreshurka
- 1 tojás
- szezámmag
- 1 kg alma (savanykásabb)
- 5 dkg nádcukor
- 5 dkg vaj
Elkészítés
A réteslapot elfelezzük (6 réteg helyett 3 rétegben használjuk), és a nyers,héjától megszabadított véres hurkát felkarikázzuk. A réteslapot olvasztott vajjal átkenjük, és 8 egyforma téglalapra felvágjuk.
A téglalapok sarkára egy-egy szelet hurkát helyezünk, és háromszög formára hajtogatjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, és a tetejét felvert tojással megkenegetjük, majd szezámmaggal megszórjuk.
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, és egy tepsiben a vajjal és a nádcukorral összeforgatjuk.
Mindkét tepsit 20-25 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
A megsült almákat egy keverőedényben botmixerrel pürésítjük.
A rétesháromszögeket szobahőmérsékletűre hűtjük, és az almapürével együtt tálaljuk.