Vendégváró lazacos pástétom házi knackebrottal
Adásban volt: 2014. december 1.
A recepthez tartozó videó

Gyors, lazacos kence, egy kis narancshéjjal és mascarponéval. A mellé kínált knackebrot pedig egészséges, roppanós, sokmagos kenyérke, akár a mindennapokra.
2016. március 5.
Hozzávalók
- 2 lazacos Philadelphia krémsajt
- 12,5 dkg mascarpone
- szárzeller
- fél csokor kapor
- fél narancs reszelt héja
- bors
- Knackebrot:
- 5 dkg liszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg zabpehely
- só
- bors
- oregánó
- 3-3,5 dl víz
- 10 dkg tökmag
- 5 dkg lenmag
- 5 dkg szezámmag
- 5 dkg törökmogyoró
Elkészítés
Pástétom elkészítése
A lazacos krémsajtokat összekeverjük a mascarponéval. Belereszeljük a narancshéjat, beleaprítjuk a kaprot és a szárzellert is. Borsozzuk. Összekeverjük.
Knackebrot
A kétféle lisztet összekeverjük, sózzuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet, majd szépen, lassan a vizet. Ha összekevertük, fél órára álli hagyjuk. A magokat belekeverjük a masszába. Borsozzuk, fűszerezzük. A tepsit vékonyan kiolajozzuk, majd a sütőpapírt is. A kész masszát elegyengetjük a tepsin. 160 fokos sütőben 90 percig sül. Szeletelés előtt teljesen ki kell hűteni. Fémdobozban sokáig eláll.
Megosztom barátaimmal