
Vendégváró: grillezett kecskesajt bazsalikomos öntettel
Hozzávalók
4 személyre- 1 csokor friss bazsalikom
- 0,75 dl extraszűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg vegyes zöldsaláta
- 1/2 citrom leve
- 1 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 -1 tk só
- frissen őrölt bors a bazsalikomos öntethez és a salátához
- 4 kis korong kecskesajt, (2 nagyobb rúd felkarikázva)
- 4 szelet pirítós
- bors
Elkészítés
Aprítsuk fel a bazsalikomot, és turmixban pépesítsük az olajjal, a zúzott fokhagymával, a sóval, és a borssal.
A salátaöntethez alaposan keverjük el egy fél citrom kifacsart levét a balzsamecettel, és az olívaolajjal. Ízesítsük sóval, borssal, és alaposan forgassuk bele a salátát. Tálalásig pihentessük a hűtőben.
Egy forró grill serpenyőben a felszeletelt kecskesajt mindkét oldalát, kb. 4-5 perc alatt pirítsuk meg. Figyeljünk rá, hogy nyomásra lágynak kell maradnia. Olaj nem kell alá, a sajt kisülő zsírja elegendő hozzá.
Végül öntsük a grillezett sajtok tetejére a bazsalikomos öntetet. Salátával és pirítóssal tálaljuk.