Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vendégváró: grillezett kecskesajt bazsalikomos öntettel

Aki szereti a kecskesajtot, nincs szüksége különösebb magyarázatra, hogy miért próbálja ki ezt a receptet, de a hezitálók kedvéért egy kis motiváció: a vendégek odáig lesznek érte!
2016. február 27.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 0,75 dl extraszűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg vegyes zöldsaláta
  • 1/2 citrom leve
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 -1 tk só
  • frissen őrölt bors a bazsalikomos öntethez és a salátához
  • 4 kis korong kecskesajt, (2 nagyobb rúd felkarikázva)
  • 4 szelet pirítós
  • bors

Elkészítés

Aprítsuk fel a bazsalikomot, és turmixban pépesítsük az olajjal, a zúzott fokhagymával, a sóval, és a borssal.

A salátaöntethez alaposan keverjük el egy fél citrom kifacsart levét a balzsamecettel, és az olívaolajjal. Ízesítsük sóval, borssal, és alaposan forgassuk bele a salátát. Tálalásig pihentessük a hűtőben.

Egy forró grill serpenyőben a felszeletelt kecskesajt mindkét oldalát, kb. 4-5 perc alatt  pirítsuk meg. Figyeljünk rá, hogy nyomásra lágynak kell maradnia. Olaj nem kell alá, a sajt kisülő zsírja elegendő hozzá.

Végül öntsük a grillezett sajtok tetejére a bazsalikomos öntetet. Salátával és pirítóssal tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kakukkfüves cukkinikrémleves

Kakukkfüves cukkinikrémleves

A cukkinikrémleves ebédre vagy vacsorára is jó ötlet. Nem csak finom, de cukkinit szinte bárhol vehetünk, és az ínycsiklandó krémleves villámgyorsan elkészül.
Csokoládéfelfújt erdei gyümölcsöntettel

Csokoládéfelfújt erdei gyümölcsöntettel

A tökéletes desszert csokiimádók számára, felturbózva vaníliával és erdei gyümölcsökkel. Mennyi íz és textúra egy kis desszertben! Ellenállhatatlanul finom, és mindig biztos siker, mert nagyon könnyű elkészíteni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.