
Vegyes bruschetta (Andrea Taccori, Trattoria La Coppola)
A legszicíliaibb budapesti étterem, séfje megmutatja nekünk, ő hogyan készíti a népszerű bruschettát, különféle feltétekkel.
2016. május 21.
Hozzávalók
4 adag- 1 francia bagett (12 szelet)
- 6 db érett paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- bazsalikom ízlés szerint
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- kevés só
- bors
- 8 dkg parmezán forgács
- 4 szelet pármai sonka
- rukola saláta
Elkészítés
A bagettet kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk és a sütőben megpirítjuk. A paradicsomokat, a fokhagymát és a bazsalikomot külön-külön apróra vágjuk, majd összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük, majd a pirított kenyérszeletekre halmozzuk. Az alap bruschettákra kerül különböző formában a parmezán sajt, a sonka, valamint a rukola saláta.
Megosztom barátaimmal