Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vegyes bruschetta (Andrea Taccori, Trattoria La Coppola)

A legszicíliaibb budapesti étterem, séfje megmutatja nekünk, ő hogyan készíti a népszerű bruschettát, különféle feltétekkel.
2016. május 21.

Hozzávalók

4 adag
  • 1 francia bagett (12 szelet)
  • 6 db érett paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • kevés só
  • bors
  • 8 dkg parmezán forgács
  • 4 szelet pármai sonka
  • rukola saláta

Elkészítés

A bagettet kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk és a sütőben megpirítjuk. A paradicsomokat, a fokhagymát és a bazsalikomot külön-külön apróra vágjuk, majd összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük, majd a pirított kenyérszeletekre halmozzuk. Az alap bruschettákra kerül különböző formában a parmezán sajt, a sonka, valamint a rukola saláta.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Körömpörkölt bruschetta

Körömpörkölt bruschetta

Önmagunk és környezetünk szórakoztatására érdemes néhány új ötletet becsempészni a megszokott ételeknél a tálalásba, vagy vadulhatunk íztársítások terén, hogy meg ne öljön minket a gasztrounalom. Ezúttal egy nagy kedvencemet, a körömpörköltet tálaltam új formában. Igen, én a kajatudatos. De mielőtt bárki belekötne az egészségfaktorba, sietve hozzáteszem: a körömben a finom ízeket és a nélkülözhetetlen tápanyagokat egyaránt szavatoló jófajta telített zsírok és egy halom kollagén is fellelhető, ami utóbbi a bőrünkre, ízületeinkre egyaránt jótékonyan hat.
5 jel, amiből kiderül, igazi olasz étteremben vagyunk-e

5 jel, amiből kiderül, igazi olasz étteremben vagyunk-e

Biztosan állíthatjuk, hogy nincs olyan település Magyarországon, ahol ne lenne legalább egy pizzéria vagy olasz étterem. Na, de hogyan lehetünk biztosak abban, hogy amit elénk raknak, az legalább nyomokban tényleg emlékeztet itáliai elődjére?

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!