Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vegetáriánus Ruben szendvics Ammerländer Edámi sajttal

A világhírű Ruben szendvics húsmentes változata. Kiadós hétvégi reggeli, de akár ebéd vagy vacsora is lehet ez a valóban rafinált ízkombinációt magáénak tudó szendvics.
2015. október 19.

Hozzávalók

  • 4 adag
  • 4 szelet rozskenyér
  • 15 dkg savanyú káposzta
  • 4 szelet Ammerländer Edámi sajt
  • majonéz
  • ketchup
  • hagyma
  • torma

Elkészítés

Majonézt, ketchupot, finomra aprított hagymát és frissen reszelt tormát összekeverünk. A rozskenyérszeletekre először ebből a kenünk, majd rákerül egy-két szelet sajt, a savanyú káposzta és végül még egy sajtszelet. Ezután a szendvicseket grillsütőben 2-3 perc megsütjük és azonnal tálaljuk.

Az edámi világhírű holland félkemény sajtfajta, amely az Amszterdamhoz közeli kisváros, Edam nevét viseli. Az Ammerländer Edámi sajtjának íze lágy, selymes, amely refinált falatokhoz, ízletes sajttálakra és természetesen hideg- vagy melegszendvicsekhez is kitűnő választás. Ha egy megbízhatóan jó minőségű edámit szeretne megfizethető áron, akkor ezt a sajtot Önnek találták ki!

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Amerikai sajtos szendvics Ammerländer Tilsiter sajttal

Amerikai sajtos szendvics Ammerländer Tilsiter sajttal

A világ egyik legegyszerűbben elkészíthető melegszendvicse, amely egy jól kiválasztott sajtfélével mégis különlegessé tehető. Egy finom krémlevessel komplett ebédnek vagy vacsorának is kiváló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!