Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vegetáriánus pho leves

Adásban volt: 2015. március 16.
A recepthez tartozó videó
Az utóbbi évek egyik legdivatosabb távol-keleti levese: a pho. Ennek vegetáriánus változatát, friss zöldségekből, könnyedén elkészíthetjük akár otthon is. Illatos, fűszeres és ízletes.
2016. február 6.

Hozzávalók

  • 1,5 liter zöldség alaplé
  • 2 sárgarépa
  • 2 szárzeller
  • gyömbér
  • chili
  • fahéj
  • csillagánizs
  • szegfűszeg
  • 2 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • rizstészta
  • 10 dkg spenót
  • 1 csokor retek
  • szójaszósz
  • Tálaláshoz:
  • újhagyma
  • koriander
  • snidling

Elkészítés

A zöldségalaplevet felforraljuk. Közben a zöldségeket egy száraz, és forró serpenyőben alaposan megpirítjuk, odakapatjuk, ez egy plusz ízt ad majd a leveshez.
A vöröshagymát félbevágjuk, és az egyik oldalát szenesre sütjük. A héjától megszabadított gyömbért is hasonlóképpen előkészítjük, ami akkor lesz jó, ha már egy kicsit barnulni és száradni nem kezd. Mindkettőt a levesbe tesszük.

Egy egész fahéj rudat, a csillagánizst és néhány szem szegfűszeget ugyancsak előpirítunk a forró serpenyőben. Ezek is a levesbe kerülnek, majd következik a gyufaszára gyalult sárgarépa. Az egészet maximum 15 percig főzzük, ennyi idő alatt a répa megfő.

A rizstésztát előzetesen hideg vízbe áztatjuk, így a levesbe téve 3-4 percnyi forralás után készre fő. Azonban érdemes külön kifőzni, így nem szívja meg magát a tészta.

A levesbe pici szójaszószt öntünk, majd beledobjuk a feldarabolt retket. Végül az alaposan megmosott, és lecsöpögtetett spenót következik, amit épp annyi ideg főzzünk, míg össze nem esik.

Tálalás előtt a hagymát, a gyömbért és a csillagánizst kiszedjük a levesből. Ekkor kerül bele a főtt a rizstészta, és egy fél zöldcitrom leve.

A tányérban megszórjuk a felkarikázott újhagymával, a koriander levéllel és a chilivel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyökérzöldség leves - Kenchinjiru

Gyökérzöldség leves - Kenchinjiru

A japán házi konyhának ezt nagyon egészséges levesét érdemes kipróbálni.

Vegán paprikáskrumpli

Sütőtökös paprikás krumpli sárgarépával, lencsével és sok fűszerrel. Nem csak vegánoknak!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.