Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vegetáriánus pho leves

Adásban volt: 2015. március 16.
A recepthez tartozó videó
Az utóbbi évek egyik legdivatosabb távol-keleti levese: a pho. Ennek vegetáriánus változatát, friss zöldségekből, könnyedén elkészíthetjük akár otthon is. Illatos, fűszeres és ízletes.
2016. február 6.

Hozzávalók

  • 1,5 liter zöldség alaplé
  • 2 sárgarépa
  • 2 szárzeller
  • gyömbér
  • chili
  • fahéj
  • csillagánizs
  • szegfűszeg
  • 2 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • rizstészta
  • 10 dkg spenót
  • 1 csokor retek
  • szójaszósz
  • Tálaláshoz:
  • újhagyma
  • koriander
  • snidling

Elkészítés

A zöldségalaplevet felforraljuk. Közben a zöldségeket egy száraz, és forró serpenyőben alaposan megpirítjuk, odakapatjuk, ez egy plusz ízt ad majd a leveshez.
A vöröshagymát félbevágjuk, és az egyik oldalát szenesre sütjük. A héjától megszabadított gyömbért is hasonlóképpen előkészítjük, ami akkor lesz jó, ha már egy kicsit barnulni és száradni nem kezd. Mindkettőt a levesbe tesszük.

Egy egész fahéj rudat, a csillagánizst és néhány szem szegfűszeget ugyancsak előpirítunk a forró serpenyőben. Ezek is a levesbe kerülnek, majd következik a gyufaszára gyalult sárgarépa. Az egészet maximum 15 percig főzzük, ennyi idő alatt a répa megfő.

A rizstésztát előzetesen hideg vízbe áztatjuk, így a levesbe téve 3-4 percnyi forralás után készre fő. Azonban érdemes külön kifőzni, így nem szívja meg magát a tészta.

A levesbe pici szójaszószt öntünk, majd beledobjuk a feldarabolt retket. Végül az alaposan megmosott, és lecsöpögtetett spenót következik, amit épp annyi ideg főzzünk, míg össze nem esik.

Tálalás előtt a hagymát, a gyömbért és a csillagánizst kiszedjük a levesből. Ekkor kerül bele a főtt a rizstészta, és egy fél zöldcitrom leve.

A tányérban megszórjuk a felkarikázott újhagymával, a koriander levéllel és a chilivel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyökérzöldség leves - Kenchinjiru

Gyökérzöldség leves - Kenchinjiru

A japán házi konyhának ezt nagyon egészséges levesét érdemes kipróbálni.

Vegán paprikáskrumpli

Sütőtökös paprikás krumpli sárgarépával, lencsével és sok fűszerrel. Nem csak vegánoknak!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!