Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vegetáriánus finger food

Csípős szójaszósszal pirított tofunyársak
2016. augusztus 12.

Hozzávalók

4 főre
  • 40 dkg natúr tofu
  • 1 dl sötét szójaszósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél biocitrom lereszelt héja
  • 1/4 citrom kifacsart leve
  • kb. fél chilipaprika kimagozva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • koktélparadicsom a tálaláshoz

Elkészítés

1. A tofut felkockázzuk. A szójaszószt kikeverjük a megtisztított, finomra reszelt fokhagymával, a citromlével- és héjjal, majd ízlés szerint hozzáadagoljuk az apró kockákra vágott csilit. A pácba beleforgatjuk a tofukockákat, és 30 percre állni hagyjuk.

2. A bepácolt tofukockákat egy serpenyőben, a felhevített olívaolajon megpirítjuk, sütés közben a megmaradt páclevet is hozzáönthetjük.

3. A tofukockákat tetszőleges mennyiségben, koktélparadicsomokkal együtt kis nyársakra húzzuk, melegen és hidegen is tálalhatjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ájult imám - vegetáriánus töltött padlizsán

Ájult imám - vegetáriánus töltött padlizsán

Ez a hidegen és melegen is fogyasztható előétel vagy köret recept egy egész új dimenzióba emeli a töltött padlizsánt. F. Nagy Angéla receptje.
Csőben sült, morzsás fehérbab

Csőben sült, morzsás fehérbab

Egyszerűen nagyszerű! Ha kifogytunk a vegetáriánus egytálételekből, készítsük el a morzsás fehérbabot!
Vegetáriánus rakott padlizsán

Vegetáriánus rakott padlizsán

Karcagi Dalma táncosnőként nap, mint nap sok energiát éget el. De az ételeknek nem csak a tápértéke, hanem az íze is fontos. Nagyon szeret enni és egyre több kedvencét már önállóan is el tudja készíteni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!