Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vegán zabos mézes

Vegán vagy? Ez a mézeskalács recept telitalálat lesz az ünnepekre.
2018. december 17.

Méz és tojás nélkül valódi mézeskalács élményt persze nem könnyű elérni, de ha szeretnénk teljesen vegán vagy diétabarát változatot készíteni, akkor érdemes megpróbálkozni ezzel a recepttel.

Hozzávalók

egy nagy tepsihez
  • 27 dkg zabpehelyliszt
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • 1,5 ek. mézeskalács fűszerkeverék
  • csipet só
  • 6 dkg kókuszolaj
  • 8 dkg mandulavaj
  • 6 dkg eritrit
  • 7 dkg juharszirup
  • kakaóbab töret (díszítésnek)

Elkészítés

Külön összekeverjük a nedves és a száraz hozzávalókat. A zablisztet a szódabikarbónával, a fahéjjal, a fűszerkeverékkel és a sóval keverjük össze, a kókuszolajat pedig a mandulavajjal és az édesítőkkel. Végül elegyítjük a hozzávalókat, és tésztává gyúrjuk.

A tésztát legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük, majd lisztezett felületen 5-6 mm vastagra nyújtjuk.

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra légkeveréssel.

Tetszés szerint formázzuk különböző kiszúró formákkal, kakaóbab törettel díszítjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

Az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, mert friss állapotában még nagyon törékeny a tészta. Hidegen, ropogósan fogyasztjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mézeskalács granola

Mézeskalács granola

Kezdjünk időben hozzá a házi készítésű gasztroajándékokhoz!
Sült tofus quinoa saláta

Sült tofus quinoa saláta

Laktató, gluténmentes saláta
Sült kelbimbó fokhagymás mártogatóval

Sült kelbimbó fokhagymás mártogatóval

Köretnek és egészséges nasinak is ideális.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?