
Vegán Mac and Cheese
Egy újabb étel, ami azt bizonyítja, hogy a vegánoknak sem kell lemondania az eredetileg tejtermékekkel készült finomságok ízélményéről.
Hozzávalók
2 adaghoz- 20 dkg durum teljes kiőrlésű szarvacska tészta
- 5 dkg sótlan kesudió vagy hámozott mandula
- 2 dl kókusztejszín
- 2,5 dkg sörélesztőpehely
- 1 ek. őrölt csemegepaprika
- ½ ek. őrölt kurkuma
- 1 ek. vöröshagymapor
- ½ ek. fokhagymapor
- himalája só
- őrölt fehérbors
- 5 dkg cheddar ízű növényi sajt
Elkészítés
A kesudiót vagy mandulát legalább 30 percre vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon.
A tésztát háromszoros mennyiségű forró, sós vízben 8-9 perc alatt al dentére főzzük.
A beáztatott magvakat lecsepegtetjük, és aprítógépbe tesszük. Hozzáöntjük a kókusztejszínt, majd beleszórjuk a sörélesztőpelyhet, a paprikát, a kurkumát, a vörös- és fokhagymaport, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Krémesre turmixoljuk, és összekeverjük a megfőtt tésztával. Főzőedényben visszatesszük a tűzre, és kevergetés közben összeforraljuk a tésztát a „sajtos” szósszal. Eközben belereszeljük a növényi sajtot is, és hagyjuk elolvadni.