Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Vegán édesburgonya leves

2016. november 1.

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes fej főzőhagyma, apróra vágva
  • 2 közepes zellerszár, kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 3 közepes édesburgonya, meghámozva, felkockázva
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál édes paprika
  • ½ teáskanál szárított zsálya
  • 1 teáskanál só
  • ¼ teáskanál frissen őrölt bors
  • 4 csésze zöldség alaplé

Elkészítés

Egy lábosban közepes lángon kezdjük el melegíteni az olajat. Adjuk hozzá a hagymát és a zellert, és főzzük puhára 6-8 perc alatt. Keverjük hozzá a fokhagymát, és főzzük további 1 percig. Adjuk hozzá az édesburgonyát, a koriandert, a paprikát, a zsályát, a sót és a borsot, keverjük össze, és főzzük 1 percig.

Öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel. Vegyük vissza a hőfokot annyira, hogy gyöngyözve forrjon, és 10-15 percig főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul. Kétcsészényi levet és a zöldségek egy részét vegyük ki, és turmixoljuk össze. A pürét keverjük vissza a levesbe, és azonnal tálaljuk.

 

Forrás: www.thekitchn.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, mézes kenyér tokaji aszús csirkemájpástétommal

Fűszeres, mézes kenyér tokaji aszús csirkemájpástétommal

Fűszeres, ünnepi uzsonna vagy reggeli könnyű mézes kenyérrel és májpástétommal. A legjobb pedig, hogy már hetekkel karácsony előtt elkészíthetjük.
Birsalmás töltött kacsamell, vörösboros lila káposztával

Birsalmás töltött kacsamell, vörösboros lila káposztával

Kiváló ünnepi fogás a birsalmával töltött kacsamell lila káposztával.
Almás gesztenyekrémleves

Almás gesztenyekrémleves

Egy hideg őszi estén is felszolgálhatjuk ezt az izgalmas levest, amit a kakukkfű és a gesztenye tesz felejthetetlenné.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.