
Vegán banános-csokis muffin
Hozzávalók
15 darabhoz- 1 evőkanál őrölt lenmag
- 3 evőkanál víz
- 3 érett banán
- 1/3 csésze szójatej
- 3 evőkanál repceolaj
- 1 ½ teáskanál vanília kivonat
- 2/3 csésze kókuszcukor
- ¾ csésze fehér teljes kiőrlésű búzaliszt
- ¼ csésze cukrozatlan kakaópor
- 2 mérőkanál proteinpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál só
- ¾ csésze tejmentes csokoládé, apróra vágva
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljük ki papírral a muffin-forma mélyedéseit.
2. Egy kis tálban keverjük össze a lenmagot és a vizet, majd tegyük félre.
3. Egy nagy tálban villával nyomjuk össze a banánokat. Keverjük hozzá a szójatejet, az olajat, a vanília kivonatot és a kókuszcukrot.
4. Egy másik közepes tálban keverjük össze a fehérjeport, a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót.
5. Adjuk a lenmagos keveréket a banánoshoz.
6. Egy nagy tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat és a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapunk.
7. Keverjünk hozzá ½ csésze csokit.
8. Osszuk el a tésztát egyenlően a mélyedések között, és szórjuk meg a maradék ¼ csésze apróra vágott csokoládéval.
9. Süssük 25 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
Forrás: www.popsugar.com