Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vasárnapi desszert: narancsos tökmagparfé

Adásban volt: 2014. november 26.
A recepthez tartozó videó
Ezt az izgalmas tökmag parfét napokkal a vendégség előtt is elkészíthetjük. Akár egy ünnepi asztalnak is díszére válik, de egy sima hétvégi délutánt is emlékezetessé tesz.
2016. január 31.

Hozzávalók

4 adag
  • 3 tojás sárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 1 narancs leve és reszelt héja
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 0,5 dl tökmagolaj
  • 3 dl tejszín, kemény habbá verve
  • A tálkák kikenéséhez szőlőmagolaj

Elkészítés

A tojássárgákat összekeverjük a porcukorral, a narancs levével és héjával, valamint a vaníliával. Eleketromos kézikeverővel habosra keverjük. Egy lábasban ujjnyi vizet forralunk, majd a keverőtálat föléhelyezzük, úgy, hogy az alja semmiképpen ne érjen a vízhez. Vízgőz fölött sűrűre keverjük a tojásos masszát, amíg kissé be nem sűrűsödik és térfogata megnő. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tökmagolajat. A masszát kissé lehűtjük (pl. jeges vízbe állítjuk), majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot. Szőlőmagolajjal kikenünk négy 1,5dl-es szuflétálkát (vagy más edényt), beletöltjük a masszát, és kb. 4 óra alatt megdermesztjük. Tálaláskor narancsfilét adunk mellé. Készíthetünk hozzá tökmaggrillázst is, ehhez karamellizált cukrot öntünk egy marék pirított tökmagra (egy szilikonlapon), hagyjuk megszilárdulni majd durvára törjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tökmag pesztós bagett

Tökmag pesztós bagett

Veégh Attila variációi tökmag pesztóra. Most már váratlanul is beeshet a vendég!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.