Vasárnapi desszert: narancsos tökmagparfé

Hozzávalók
4 adag- 3 tojás sárgája
- 5 dkg porcukor
- 1 narancs leve és reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 0,5 dl tökmagolaj
- 3 dl tejszín, kemény habbá verve
- A tálkák kikenéséhez szőlőmagolaj
Elkészítés
A tojássárgákat összekeverjük a porcukorral, a narancs levével és héjával, valamint a vaníliával. Eleketromos kézikeverővel habosra keverjük. Egy lábasban ujjnyi vizet forralunk, majd a keverőtálat föléhelyezzük, úgy, hogy az alja semmiképpen ne érjen a vízhez. Vízgőz fölött sűrűre keverjük a tojásos masszát, amíg kissé be nem sűrűsödik és térfogata megnő. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tökmagolajat. A masszát kissé lehűtjük (pl. jeges vízbe állítjuk), majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot. Szőlőmagolajjal kikenünk négy 1,5dl-es szuflétálkát (vagy más edényt), beletöltjük a masszát, és kb. 4 óra alatt megdermesztjük. Tálaláskor narancsfilét adunk mellé. Készíthetünk hozzá tökmaggrillázst is, ehhez karamellizált cukrot öntünk egy marék pirított tökmagra (egy szilikonlapon), hagyjuk megszilárdulni majd durvára törjük.