Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vasárnapi csokoládés-gesztenyés rolád

Adásban volt: 2013. november 26.
A recepthez tartozó videó
A gesztenye és a csokoládé tökéletes találkozása.
2016. január 24.

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg csokoládé (65%)
  • 1 ek liszt
  • keserű kakaópor
  • 3 dl tejszín (30%)
  • 25 dkg cukrozatlan gesztenyepüré
  • porcukor
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya
  • 1 vaníliarúd
  • rum vagy meggylikőr

Elkészítés

A csokoládét felaprítjuk, és vízgőz felett kíméletesen felolvasztjuk. Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot, egy pici sót, és egy elektromos kézi keverővel habosra, fehérre keverjük. Hozzáadjuk a tojásokhoz a felolvasztott csokoládét, az egy evőkanál lisztet és a sütőport. Összekeverjük a tésztát, és egy sütőpapírral borított sütőlapra öntjük, elsimítjuk. Légkeveréses sütőben 170 C fokon 12-15 perc alatt megsütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A gesztenyemasszát – lehetőleg cukrozatlant – villával szétnyomkodjuk, egy kevés porcukorral ízesítjük, öntünk bele egy kevés alkoholt, és alaposan eldolgozzuk. Egy kevés tejjel vagy tejszínnel lágyítjuk, és hozzáadjuk egy rúd vanília kikapart magját. Végül beleszórjuk az aszalt tőzegáfonyát, és összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal. Érdemes az elején egy-két kanálnyi tejszínhabbal fellazítani a tölteléket, és utána óvatosan, és könnyed mozdulatokkal hozzáforgatjuk a hab többi részét. A tölteléket hűtőszekrényben kicsit visszadermesztjük. A megsült tésztalapot egy tiszta konyharuhára fektetjük, letakarjuk egy sütőpapírral és rögtön kétszer feltekerjük. Fontos, hogy forrón dolgozzunk a tésztával. Ezután feltekerve szobahőmérsékletűre hűtjük, majd megtöltjük. A tésztát kitekerjük és megtöltjük a gesztenyemasszával, elsimítjuk rajta, és a sütőpapír segítségével feltekerjük a roládot. Szeletelés előtt a hűtőszekrényben lehűtjük, és keserű kakaóporral megszórjuk.

2.8/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Világbajnok csokoládés-gesztenyés rolád

A gesztenye és a csokoládé tökéletes találkozása.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.