Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Variációk zúzára

Adásban volt: 2014. május 13.
A recepthez tartozó videó
Vannak, akik idegenkednek a zúzától, pedig egy kis előkészület után fantasztikus fogások készülhetnek belőle.
2016. február 14.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 5 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 2 citrom héja
  • friss tárkony
  • 1-2 levél medvehagyma
  • 60 dkg pulykazúza
  • chilipehely
  • 3 ek szójaszósz
  • cukor
  • hagyma
  • fokhagyma
  • babérlevél

  • bors

Elkészítés

A zúzát előfőzzük, azaz 2 óráig vízben, hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, sóval és borssal megfőzzük.

1. Citromos-tejszínes zúzaragu:
A tejszínt, a bort, és a citrom reszelt héját közepes lángon beforraljuk.
Hozzáadjuk a készre főzött, és fölkockázott zúzát, a tárkonyt és – amennyiben szezonja van – a medvehagymát. Végül meglocsoljuk egy fél citrom levével.

Tálalhatjuk rizzsel, petrezselymes, héjában főtt krumplival, vagy tésztával.

 2. Az előfőzött zúzát felkockázzuk. Forró olajon megpirítunk a nagyobb darabokra vágott fokhagyma gerezdeket. Erre öntjük rá a zúzát, és megszórjuk egy kevés szárított chili pehellyel, valamint egy kevés cukorral, és meglocsoljuk szójaszósszal.

Rizzsel tálaljuk, és a tetejét megszórhatjuk valamilyen szezonális zöldfűszerrel: szárzellerrel, snidlinggel, petrezselyemmel, újhagymávál, esetleg friss koriander levéllel.

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült kacsamáj, egzotikus sütőtöksalátával

Sült kacsamáj, egzotikus sütőtöksalátával

Az utánozhatatlanul finom sült kacsamáj, friss, egzotikus salátával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!