Variációk zúzára

Hozzávalók
2-4 adag- 5 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- 2 citrom héja
- friss tárkony
- 1-2 levél medvehagyma
- 60 dkg pulykazúza
- chilipehely
- 3 ek szójaszósz
- cukor
- hagyma
- fokhagyma
- babérlevél
- só
- bors
Elkészítés
A zúzát előfőzzük, azaz 2 óráig vízben, hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, sóval és borssal megfőzzük.
1. Citromos-tejszínes zúzaragu:
A tejszínt, a bort, és a citrom reszelt héját közepes lángon beforraljuk.
Hozzáadjuk a készre főzött, és fölkockázott zúzát, a tárkonyt és – amennyiben szezonja van – a medvehagymát. Végül meglocsoljuk egy fél citrom levével.
Tálalhatjuk rizzsel, petrezselymes, héjában főtt krumplival, vagy tésztával.
2. Az előfőzött zúzát felkockázzuk. Forró olajon megpirítunk a nagyobb darabokra vágott fokhagyma gerezdeket. Erre öntjük rá a zúzát, és megszórjuk egy kevés szárított chili pehellyel, valamint egy kevés cukorral, és meglocsoljuk szójaszósszal.
Rizzsel tálaljuk, és a tetejét megszórhatjuk valamilyen szezonális zöldfűszerrel: szárzellerrel, snidlinggel, petrezselyemmel, újhagymávál, esetleg friss koriander levéllel.