Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Variációk zúzára

Adásban volt: 2014. május 13.
A recepthez tartozó videó
Vannak, akik idegenkednek a zúzától, pedig egy kis előkészület után fantasztikus fogások készülhetnek belőle.
2016. február 14.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 5 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 2 citrom héja
  • friss tárkony
  • 1-2 levél medvehagyma
  • 60 dkg pulykazúza
  • chilipehely
  • 3 ek szójaszósz
  • cukor
  • hagyma
  • fokhagyma
  • babérlevél

  • bors

Elkészítés

A zúzát előfőzzük, azaz 2 óráig vízben, hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, sóval és borssal megfőzzük.

1. Citromos-tejszínes zúzaragu:
A tejszínt, a bort, és a citrom reszelt héját közepes lángon beforraljuk.
Hozzáadjuk a készre főzött, és fölkockázott zúzát, a tárkonyt és – amennyiben szezonja van – a medvehagymát. Végül meglocsoljuk egy fél citrom levével.

Tálalhatjuk rizzsel, petrezselymes, héjában főtt krumplival, vagy tésztával.

 2. Az előfőzött zúzát felkockázzuk. Forró olajon megpirítunk a nagyobb darabokra vágott fokhagyma gerezdeket. Erre öntjük rá a zúzát, és megszórjuk egy kevés szárított chili pehellyel, valamint egy kevés cukorral, és meglocsoljuk szójaszósszal.

Rizzsel tálaljuk, és a tetejét megszórhatjuk valamilyen szezonális zöldfűszerrel: szárzellerrel, snidlinggel, petrezselyemmel, újhagymávál, esetleg friss koriander levéllel.

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült kacsamáj, egzotikus sütőtöksalátával

Sült kacsamáj, egzotikus sütőtöksalátával

Az utánozhatatlanul finom sült kacsamáj, friss, egzotikus salátával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!