Variációk egészséges tekercsekre és mártogatókra

Hozzávalók
- 1 csomag rizslap
- római saláta
- sütőtök
- újhagyma
- cékla
- sárgarépa
- uborka
- jégcsapretek
- 1 db csirkemell
- 5 dkg parmezán
- 1 ek mogyoróvaj
- 2 dl kókusztej
- lime
- chilipaprika
- szardella
- dijoni mustár
- 1 tk szójaszósz
- 1 citrom
- olívaolaj
- só
- fokhagyma
- 3 tk agavé szirup
Elkészítés
Tekercsek
A zöldségeket gyufaszálra felszeleteljük.
Felhasználás előtt a rizslapokat egyenként meleg vízbe áztatjuk és hagyjuk, hogy felpuhuljon. A zöldségeket a római salátával a rizslap közepére tesszük és feltekerjük.
A rizslap lehet négyszögletes vagy kerek alakú.
A tölteléket is variálhatjuk: saláta mellé rakjunk felcsíkozott sült csirkemellet és reszelt sajtot.
Mártogatók
A kókusztejet felmelegítjük és simára keverjük benne a mogyoróvajat. Ízesítjük agavé sziruppal, chili paprikával, lime levével és szójaszósszal. Jól elkeverjük és a zöldséges tekercshez kínáljuk.
A csirkemelles, cézár salátás tekercshez is készítünk mártogatót: a citrom levét kikeverjük sóval, dijoni mustárral. Majd folyamatos kevergetés mellett, hozzáadjuk az olívaolajat is. Beletesszük a felaprított szardellát, reszelt fokhagymát és a parmezánt is.
