Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Variáció bundás kenyérre

Ünnepeljétek Horvát Sárával az amerikai french toast napot!
2018. november 28.

Nemzetenként eltérnek a szokások, így nehéz volt választani, hogy a bundás kenyér ünnepnapjára mégis melyik verzió legyen nálam a befutó. Mivel az állandó lakhelyem most már az Egyesült Államokra módosult, úgy döntöttem, hogy ma nem az amúgy is mindenki által ismert magyaros bundás kenyeret készítem el, hanem inkább a kissé szokatlanabb, édességként fogyasztott amerikait. Könnyen megszerethető változat, remélem, ízleni is fog. A legjobb kalácsból vagy az édeskés, szeletelt szendvicskenyérből készíteni. Boldog bundás kenyér napot!

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • ¼ tk. őrölt szerecsendió
  • 2 ek. cukor
  • 4 ek. vaj
  • 4 tojás
  • 4 ek. tej
  • ½ tk. vanília kivonat
  • 8 szelet kenyér
  • A tálaláshoz: gyümölcsök, juharszirup, vajkockák

Elkészítés

Egy kis tálban összekeverjük a fahéjat, a szerecsendiót és a cukrot.

Egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Egy laposabb tálban összekeverjük a fahéjas keveréket a tojással, a tejjel és a vaníliával, majd belemártjuk a kenyérszeleteket. Oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, melegen tálaljuk.

Nagyon ízletes bogyós gyümölcsökkel, vajjal és juharsziruppal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vichyssoise

Vichyssoise

Sűrű, krémes leves hideg napokra.
3 az 1-ben reggeli

3 az 1-ben reggeli

Sára szuper ötletes reggelit sütött ki nektek hétfőre.
Vaníliás cupcake, mert szeretem

Vaníliás cupcake, mert szeretem

Szerintünk nincs ezzel egyedül Horvát Sára!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.