
Variáció bundás kenyérre
Nemzetenként eltérnek a szokások, így nehéz volt választani, hogy a bundás kenyér ünnepnapjára mégis melyik verzió legyen nálam a befutó. Mivel az állandó lakhelyem most már az Egyesült Államokra módosult, úgy döntöttem, hogy ma nem az amúgy is mindenki által ismert magyaros bundás kenyeret készítem el, hanem inkább a kissé szokatlanabb, édességként fogyasztott amerikait. Könnyen megszerethető változat, remélem, ízleni is fog. A legjobb kalácsból vagy az édeskés, szeletelt szendvicskenyérből készíteni. Boldog bundás kenyér napot!
Hozzávalók
4 személyre- 1 tk. őrölt fahéj
- ¼ tk. őrölt szerecsendió
- 2 ek. cukor
- 4 ek. vaj
- 4 tojás
- 4 ek. tej
- ½ tk. vanília kivonat
- 8 szelet kenyér
- A tálaláshoz: gyümölcsök, juharszirup, vajkockák
Elkészítés
Egy kis tálban összekeverjük a fahéjat, a szerecsendiót és a cukrot.
Egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Egy laposabb tálban összekeverjük a fahéjas keveréket a tojással, a tejjel és a vaníliával, majd belemártjuk a kenyérszeleteket. Oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, melegen tálaljuk.
Nagyon ízletes bogyós gyümölcsökkel, vajjal és juharsziruppal.