Vargányás penne
Adásban volt: 2015. május 6.
A recepthez tartozó videó

Mit vacsoráznak a rockerek? A válasz: könnyen elkészíthető, mégis kiadós vargányás tésztát. A lényeg az apró részletekben rejlik.
2015. május 6.
Hozzávalók
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- vaj
- olívaolaj
- 1 tk barna cukor
- 1 kis marék szárított vargánya
- 1 hegyes zöld erőspaprika
- 1 sárgarépa
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- 5 dkg parmezán
- fehérborecet
- 40 dkg penne tészta
- friss kakukkfű
Elkészítés
Egy felmelegített serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékén megdinszteljük a felaprított fokhagyma felét, a fél reszelt répát, és a finomra vágott vöröshagymát. Megsózzuk és hozzáadjuk a fél, apróra vágott erős paprikát. Ezt is egy kicsit megfonnyasztjuk.
Kevés barna cukorral meghintjük.
A maradék fokhagymát is belereszeljük, és hozzáadjuk az előzőleg langyos vízbe áztatott, majd kinyomkodott szárított vargányát, majd beleöntjük a tejszínt.
A pennét lobogó, sós vízben kifőzzük.
A vargányás szószt friss kakukkfűvel, borecettel fűszerezzük és kevés parmezánt reszelünk bele.
A tésztával alaposan elkeverve tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
