
Vargányás gnocchi
Illatos, fűszeres, kiadós és annyira olasz.
2016. május 26.
Hozzávalók
- 25 dkg vargánya megmosva, nem túl kis darabokra vágva
- 3 ek olívaolaj
- egy szűk marék friss bazsalikom
- színes bors
- 3 dl tejszín
- 0,2 dl fehérbor
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 3-5 dkg reszelt parmezán
- 50 dkg gnocchi
Elkészítés
A fokhagymát finomra vágjuk, és az olívaolajon megfuttatjuk. A forró olajba beledobjuk a gombaszeleteket, nagy lángon 3-4 percig sütjük őket. Megsózzuk, megborsozzuk a gombát, ráöntjük a bort, és szintén nagy lángon hagyjuk, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon. Ekkor kerül a serpenyőbe a tejszín és a tekintélyes mennyiségű bors. Beforraljuk a mártást, belereszelünk néhány deka parmezánt, beletépkedjük a bazsalikomot. A gnocchit forró vízben megfőzzük, majd a gombás szósszal tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
