Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vargányás gnocchi

Illatos, fűszeres, kiadós és annyira olasz.
2016. május 26.

Hozzávalók

  • 25 dkg vargánya megmosva, nem túl kis darabokra vágva
  • 3 ek olívaolaj
  • egy szűk marék friss bazsalikom
  • színes bors
  • 3 dl tejszín
  • 0,2 dl fehérbor
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 3-5 dkg reszelt parmezán
  • 50 dkg gnocchi

Elkészítés

A fokhagymát finomra vágjuk, és az olívaolajon megfuttatjuk. A forró olajba beledobjuk a gombaszeleteket, nagy lángon 3-4 percig sütjük őket. Megsózzuk, megborsozzuk a gombát, ráöntjük a bort, és szintén nagy lángon hagyjuk, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon. Ekkor kerül a serpenyőbe a tejszín és a tekintélyes mennyiségű bors. Beforraljuk a mártást, belereszelünk néhány deka parmezánt, beletépkedjük a bazsalikomot. A gnocchit forró vízben megfőzzük, majd a gombás szósszal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Házi ricottás gnocchi mentás zöldborsóval (gluténmentes)

Házi ricottás gnocchi mentás zöldborsóval (gluténmentes)

A boltban kapható gnocchiban legtöbbször búzaliszt van, ezért a gluténérzékeny ezt is magának készíti. Jelen esetben ricottával, mert így lesz habkönnyű és jól kezelhető.

Kacsamell sütőtökös gnocchival

Újabb szuper ötlet a karácsonyi ünnepi asztalra. Ha hagyományos alapanyagokból, különleges, villantós vacsorát szeretnénk varázsolni.
Gnocchi

Gnocchi

Az olaszok krumplis nudlija, a gnocchi, sokak kedvence, amit ráadásul elkészíteni is elég egyszerű. És, ha már kész számtalan módon tálalhatjuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?