Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vaníliás, karamellás narancssaláta

Adásban volt: 2014. február 6.
A recepthez tartozó videó
A vaníliás, karamellás narancssalátát elkészíteni egyszerű, és ráadásul még egy hideg téli napot is napfényessé és felejthetetlenné varázsol.
2015. november 16.

Hozzávalók

  • 4 közepes méretű narancs
  • 8 dkg kristálycukor
  • 4 ek narancslikőr vagy rum
  • ½ rúd vanília

Elkészítés

A cukrot forró serpenyőben borostyán színűre karamellizáljuk.
A narancsokat kifilézzük (a héját és a fehér részét levágjuk egy éles késsel) és vékony karikákra szeleteljük.
A narancs karikákat egy üvegtálba tesszük, hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét és elkeverjük.
A likőrrel meglocsoljuk és ráöntjük a forró karamellát. Ez először megkeményedik a narancsokon, de ha állni hagyjuk, akkor visszaolvad a vaníliás narancslébe.

1/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, karamellás sült ananász

Fűszeres, karamellás sült ananász

Az édes karamell, a vanília, a chili és a bors, a sült, forró ananász és a hideg fagyi csodálatos találkozása. Ez a desszert bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.