Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vaníliás, karamellás narancssaláta

Adásban volt: 2014. február 6.
A recepthez tartozó videó
A vaníliás, karamellás narancssalátát elkészíteni egyszerű, és ráadásul még egy hideg téli napot is napfényessé és felejthetetlenné varázsol.
2015. november 16.

Hozzávalók

  • 4 közepes méretű narancs
  • 8 dkg kristálycukor
  • 4 ek narancslikőr vagy rum
  • ½ rúd vanília

Elkészítés

A cukrot forró serpenyőben borostyán színűre karamellizáljuk.
A narancsokat kifilézzük (a héját és a fehér részét levágjuk egy éles késsel) és vékony karikákra szeleteljük.
A narancs karikákat egy üvegtálba tesszük, hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét és elkeverjük.
A likőrrel meglocsoljuk és ráöntjük a forró karamellát. Ez először megkeményedik a narancsokon, de ha állni hagyjuk, akkor visszaolvad a vaníliás narancslébe.

1/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, karamellás sült ananász

Fűszeres, karamellás sült ananász

Az édes karamell, a vanília, a chili és a bors, a sült, forró ananász és a hideg fagyi csodálatos találkozása. Ez a desszert bármelyik ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!