Vaníliás grízpuding karamellás gyümölcssalátával

Hozzávalók
8 kis adag- Grízpuding:
- 2,5 +0,5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- csipet só
- 5 dkg gríz
- 1 vaníliarúd
- 5 dkg kandírozott narancshéj
- 2 zselatinlap
- 2 dl tejszín, kemény habbá verve
- Gyümölcssaláta:
- 3 evőkanál cukor
- 3 narancs
- 2 pink grapefruit
- 1 érett mangó
- 10 dkg málna
- 1 zöldcitrom
Elkészítés
A grízpudinghoz a cukorral és egy csipet sóval a 2,5 dl tejet forráspontig melegítjük. Hozzáadjuk a grízt, és néhány percig folyamatosan kevergetve főzzük, amíg sűrű tejbegrízt nem kapunk. Belekeverjük a vaníliarúd magjait és a kandírozott narancs-, vagy citromhéjat. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a maradék 0,5 dl tejet felmelegítjük, majd ebben feloldjuk a zselatint. A tejbegrízhez öntjük. Amikor a massza kissé lehűlt, óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. Szilikon-, vagy más formákba töltjük, és hagyjuk megdermedni, legjobb előző este elkészíteni.
A gyümölcssalátához karamellizáljuk a cukrot, majd feloldjuk egy narancs levével. A citrusokat kifilézzük, a mangót felkockázzuk. A gyümölcsökre öntjük a karamellás szirupot, és összeforgatjuk. A grízpudinggal tálaljuk.