Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: BBC GoodFood magazin - PIXELTASTER

Vaníliás grízpuding karamellás gyümölcssalátával

Adásban volt: 2014. április 18.
A recepthez tartozó videó
Sokan nem is gondolnák, hogy grízből elegáns és finom desszert készíthető, ami gyümölcsökkel tálalva egy ünnepi menü része lehet.
2015. november 7.

Hozzávalók

8 kis adag
  • Grízpuding:
  • 2,5 +0,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 5 dkg gríz
  • 1 vaníliarúd
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 2 zselatinlap
  • 2 dl tejszín, kemény habbá verve
  • Gyümölcssaláta:
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 narancs
  • 2 pink grapefruit
  • 1 érett mangó
  • 10 dkg málna
  • 1 zöldcitrom

Elkészítés

A grízpudinghoz a cukorral és egy csipet sóval a 2,5 dl tejet forráspontig melegítjük. Hozzáadjuk a grízt, és néhány percig folyamatosan kevergetve főzzük, amíg sűrű tejbegrízt nem kapunk. Belekeverjük a vaníliarúd magjait és a kandírozott narancs-, vagy citromhéjat. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a maradék 0,5 dl tejet felmelegítjük, majd ebben feloldjuk a zselatint. A tejbegrízhez öntjük. Amikor a massza kissé lehűlt, óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. Szilikon-, vagy más formákba töltjük, és hagyjuk megdermedni, legjobb előző este elkészíteni.

A gyümölcssalátához karamellizáljuk a cukrot, majd feloldjuk egy narancs levével. A citrusokat kifilézzük, a mangót felkockázzuk. A gyümölcsökre öntjük a karamellás szirupot, és összeforgatjuk. A grízpudinggal tálaljuk.  

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Parmezános sült burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Parmezános sült burgonyakrémleves kolbászchipsszel

Krémes krumplileves héjában sült burgonyából, vajjal, parmezánnal és a tetején ropogósra sült kolbász karikákkal.
Fűszeres, sült gyümölcs

Fűszeres, sült gyümölcs

Fűszeres, sült gyümölcs magában, vagy császármorzsa mellé.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.