Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vaníliafagyi málnaöntettel

Fekete, pöttyös fagylalt; jeges, piros szósszal
2016. június 12.

Hozzávalók

4-5 adag
  • 200 ml tejszín
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 20 dkg málna

  • 1 rúd vanília

Elkészítés

A jéghideg tejszínt és a tojásfehérjét felverjük, óvatosan összeforgatjuk. A kikapart vaníliamagokat, a felvert tojássárgájával és a cukorral elkeverjük. Végül az egészet összeöntjük és tálkákba töltjük. A málnát felfőzzük cukorral és néhány evőkanál vízzel. Kétféleképpen is befejezhetjük ezt a desszertet. Az egyik elkészítési mód: Ha kihűlt a málnaszósz, a tejszín tetejére öntjük és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük. Úgy is elkészíthetjük, hogy csak a tejszínes poharakat tesszük a fagyasztóba, majd kifordítva a poharakból, leöntjük a hideg málnaszósszal. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Tóth Zsófi

Tóth Zsófi receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.