Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vaníliafagyi málnaöntettel

Fekete, pöttyös fagylalt; jeges, piros szósszal
2016. június 12.

Hozzávalók

4-5 adag
  • 200 ml tejszín
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 20 dkg málna

  • 1 rúd vanília

Elkészítés

A jéghideg tejszínt és a tojásfehérjét felverjük, óvatosan összeforgatjuk. A kikapart vaníliamagokat, a felvert tojássárgájával és a cukorral elkeverjük. Végül az egészet összeöntjük és tálkákba töltjük. A málnát felfőzzük cukorral és néhány evőkanál vízzel. Kétféleképpen is befejezhetjük ezt a desszertet. Az egyik elkészítési mód: Ha kihűlt a málnaszósz, a tejszín tetejére öntjük és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük. Úgy is elkészíthetjük, hogy csak a tejszínes poharakat tesszük a fagyasztóba, majd kifordítva a poharakból, leöntjük a hideg málnaszósszal. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Tóth Zsófi

Tóth Zsófi receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!