Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Uzsonnára: szardínia-pástétom

Adásban volt: 2015. március 9.
A recepthez tartozó videó
A dobozos szardínia kreatív felhasználása ez a zöldfűszeres pástétom. Fantasztikus mártogatós válhat belőle egy hétköznap esti vacsorához.
2016. február 7.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 3 olajos szardínia konzerv
  • 12,5 dkg natúr krémsajt
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 zöldcitrom
  • 1 citrom
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor petrezselyem
  • cayenne bors

Elkészítés

Az olajos szardíniákat és a natúr krémsajtot, fél citrom és a fél zöldcitrom levével az aprítógépbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk és pürésítjük.

Felaprítjuk a zöldeket is: az újhagymát, a kaprot, a petrezselymet és a snidlinget. Egy tálban összekeverjük a szardíniapürével. Ha túl sűrűnek találjuk, lazíthatjuk még egy kis citromlével és olívaolajjal.

Ízlés szerint adhatunk hozzá egy csipet cayenne borsot is.

Pirítóssal, zöldségekkel tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szicíliai szardíniás spagetti

Szicíliai szardíniás spagetti

Ez a szícíliai spagetti hamar elkészül, de mégis nagyon különleges. Az édeskömény, a mazsola, a mandula és a szardínia teszik különösen izgalmassá.
Pástétom falatkák

Pástétom falatkák

Harmath Csaba ínyenc falatkái, maradékból!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!