Uzsonnára: szardínia-pástétom
Adásban volt: 2015. március 9.
A recepthez tartozó videó

A dobozos szardínia kreatív felhasználása ez a zöldfűszeres pástétom. Fantasztikus mártogatós válhat belőle egy hétköznap esti vacsorához.
2016. február 7.
Hozzávalók
2-3 adag- 3 olajos szardínia konzerv
- 12,5 dkg natúr krémsajt
- 1 csokor újhagyma
- 1 zöldcitrom
- 1 citrom
- 1 csokor kapor
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- cayenne bors
Elkészítés
Az olajos szardíniákat és a natúr krémsajtot, fél citrom és a fél zöldcitrom levével az aprítógépbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk és pürésítjük.
Felaprítjuk a zöldeket is: az újhagymát, a kaprot, a petrezselymet és a snidlinget. Egy tálban összekeverjük a szardíniapürével. Ha túl sűrűnek találjuk, lazíthatjuk még egy kis citromlével és olívaolajjal.
Ízlés szerint adhatunk hozzá egy csipet cayenne borsot is.
Pirítóssal, zöldségekkel tálaljuk.
Megosztom barátaimmal