Újragondolt rakott krumpli

Hozzávalók
2-4 adag- 30 dkg burgonya
- 20 dkg kolbász
- 4 tojás
- 1-2 doboz tejföl
- 1 ek mustár
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ág rozmaring
- 1-2 ág kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés
A burgonyákat megfőzzük és nagy lukú reszelőn lereszeljük. Fűszerezzük: só, bors, olívaolaj, rozmaring. Vizet forralunk egy edényben. Beledobjuk a petrezselymet, majd egyből kivesszük és jéghideg vízbe tesszük néhány másodpercre (blansírozzuk). Egy serpenyőbe daraboljuk a kolbászt, megpirítjuk, megszórjuk kakukkfűvel. A megfőtt tojásokat összekeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk és a petrezselymet is hozzáadjuk. Leturmixoljuk és hozzáadjuk a mustárt. Tepsire sütőpapírt fektetünk, ráhelyezzük a formázókarikát, és ebbe rétegezzük a rakott krumplit. A formázókarikát kiolajozzuk. Először a krumplis réteg, majd a tojásos és végül a kolbászos. Ha van elég hely megismételhetjük a rétegeket, a tojásos réteg legyen a legtetején. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készül el. Ha kivettük a sütőből, körbevágjuk a formát, a maradék hozzávalókkal tálaljuk.