Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Újragondolt rakott krumpli

Adásban volt: 2014. október 7.
A recepthez tartozó videó
Rakott krumpli hagyományos alapanyagokkal, új textúrákkal, A konyhafőnök győztesétől, Kiss Kálmántól.
2015. november 29.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 30 dkg burgonya
  • 20 dkg kolbász
  • 4 tojás
  • 1-2 doboz tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ág rozmaring
  • 1-2 ág kakukkfű

  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

A burgonyákat megfőzzük és nagy lukú reszelőn lereszeljük. Fűszerezzük: só, bors, olívaolaj, rozmaring. Vizet forralunk egy edényben. Beledobjuk a petrezselymet, majd egyből kivesszük és jéghideg vízbe tesszük néhány másodpercre (blansírozzuk). Egy serpenyőbe daraboljuk a kolbászt, megpirítjuk, megszórjuk kakukkfűvel. A megfőtt tojásokat összekeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk és a petrezselymet is hozzáadjuk. Leturmixoljuk és hozzáadjuk a mustárt. Tepsire sütőpapírt fektetünk, ráhelyezzük a formázókarikát, és ebbe rétegezzük a rakott krumplit. A formázókarikát kiolajozzuk. Először a krumplis réteg, majd a tojásos és végül a kolbászos. Ha van elég hely megismételhetjük a rétegeket, a tojásos réteg legyen a legtetején. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készül el. Ha kivettük a sütőből, körbevágjuk a formát, a maradék hozzávalókkal tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Rakott krumpli Gourmet módra (x)

Rakott krumpli Gourmet módra (x)

Idén is lesz főhőse a május 30–június 1. között, a Millenárison megrendezett Gourmet Fesztiválnak. Mindjárt ott vannak a résztvevő kiállítók és séfek, akik káprázatos fogásokkal várják a látogatókat. És hogy még mi?
Sváb kelkáposztás rakott krumpli

Sváb kelkáposztás rakott krumpli

A hagyományos rakott krumpli sváb változata. Kelkáposztával, kolbásszal, besamel mártással.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.