Újragondolt Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók
- 4 salotta hagyma
- 2 ek étolaj
- zsíros csirkerészek
- tanyasi csirke
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 2 ek pirospaprika
- 3 dl alaplé
- só, bors
- 3 dl tejföl
- 6 palacsinta
- tálaláshoz: snidling és petrezselyemolaj
Elkészítés
Először csirkepaprikást készítünk.
Ehhez a zsírosabb csirkebőr darabokat, azaz a csirkehájat kisütjük, a kész tepertőket elropogtatjuk.
Amíg a zsír kisül, addig csirkedarabokat egy forró serpenyőben, kevés olajon alaposan megpirítjuk.
Felaprítjuk a salotta hagymát valamint a zöldpaprikát, és a csirkehájból kisült zsíron megdinszteljük.
Amikor a hagyma már félig megpuhult, felöntjük az alaplével.
Elfőzzük a levet, majd ezt a folyamatot háromszor megismételjük, azaz felöntjük, elfőzzük, újra felöntjük, megint elfőzzük. Ettől lesz jó sűrű, krémes szaftja a pörköltnek.
Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a megsült csirkerészeket és alacsony lángon rotyogtatjuk. A főzés vége felé beledobjuk a felvágott paradicsomot is.
Közben kisütjük a palacsintákat.
Amikor a pörköltünk elkészült, a csirkedarabokról lefejtjük a húst, rákanalazunk a pörköltszaftból, hogy ne legyen a hús száraz.
Ezután egy folpackot kiterítünk az asztalon és ráhelyezzük a palacsintákat úgy, hogy legyen köztük átfedés.
Megtöltjük az palacsintát a szaftos csirkehússal, majd a fólia segítségével légmentesen, kígyóformájúra feltekerjük.
Fél órára a hűtőbe tesszük.
Ezalatt elkészítjük a mártást.
A leszűrt pörkölt szafthoz hozzákeverjük a házi tejfölt, és habszifonba töltjük.
Ha letelt a 30 perc, kivesszük a palacsintahengert a hűtőből és 6-8 cm széles szeleteket vágunk belőle.
Egy tányérba kinyomjuk a habszifonba töltött szaftot, erre helyezzük a palacsintákat, megszórjuk felaprított snidlinggel és meglocsoljuk petrezselyemolajjal.