Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Uborkasaláta

Adásban volt: 2016. június 22.
A recepthez tartozó videó
Klasszikus, magyaros savanyúság kicsit másképp. Sült húsok,vasárnapi ebédek kísérője.
2016. június 22.

Hozzávalók

  • 1 db kígyóuborka

  • 1 dl fehérborecet
  • 1 ek cukor
  • 1/4 fej vöröshagyma

Elkészítés

Az uborkát meghámozzuk és a hámozóval további szalagokat vágunk belőle. Egy tálba tesszük, majd alaposan besózzuk és fél órát állni hagyjuk.
Mikor az uborka összeesett leöntjük alól a levét. A vöröshagyma negyedét pedig felkarikázzuk és az uborkához adjuk.
Az öntethez a borecetben feloldjuk a cukrot és a hagymás uborkára öntjük.
Tálalásig tartsuk hűtőszekrényben.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Avokádós uborkasaláta

Avokádós uborkasaláta

Üde, zöld színe vidámságot csen az téli napokba is. Az avokádótól krémes, az uborkától friss salátánknak, a korianderlevelek adnak igazán karakteres ízt. Előételnek, köretnek vagy vacsora-salátának egyaránt bevehető.
Indiai uborkasaláta sárgarépával (raita)

Indiai uborkasaláta sárgarépával (raita)

Sűrű joghurt, sokféle fűszer: koriander, menta és a zöldségek, uborka, újhagyma és répa, ezek mind belekerülnek ebbe az indiai ihletésű salátába, a raitába, amit általában a fűszeres ételek mellé fogyasztanak, hűsítőnek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.