Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Túrós tészta másképp

Vendégvárónak sem utolsó!
2019. április 3.

Egy kis maradék főtt tészta adta az ötletet, belekevertem az amúgy is készülő túrós krémbe. Laktatóbb lett és szebben vágható, azóta csak így készítem.

Hozzávalók

10 szelethez
  • 5 dkg tészta (teljes kiőrlésű pennét használtam)

  • 20 dkg baconcsík
  • 25 dkg félzsíros túró
  • 10 dkg tejföl
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 tojás
  • tejföl, fűszerpaprika és petrezselyemzöld a tálaláshoz.

Elkészítés

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és megvárjuk, hogy egy kicsit kihűljön. Közben a baconcsíkokkal kibélelünk egy őzgerincformát úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. A bacon zsiradéka bőven elegendő, nem szükséges külön kikenni a formát.

A túrót áttörjük, kikeverjük a tejföllel, sóval, borssal és a tojással. Hozzáforgatjuk a főtt tésztát. A masszát a formába kanalazzuk, a baconcsíkok végeit ráhajtogatjuk (biztos, ami biztos, én fogpiszkálóval is megtűzöm).

180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percet sütjük. Ezután a formára egy kisebb méretű, sütőpapírral leterített sütőlemezt borítunk, és gyors mozdulattal átfordítjuk. Nagyon könnyen kijön a formából. Mehet vissza a sütőbe még 10-15 percre, ameddig a teteje szépen megpirul. Minimum 15 percet pihentetjük, majd csak ezután szeleteljük fel.

Tejföllel, fűszerpaprikával meghintve és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tepsis csirkecomb vele sült körettel

Tepsis csirkecomb vele sült körettel

Bízzuk a sütőre a munka oroszlánrészét!
Epres-ananászos sütemény

Epres-ananászos sütemény

Jöhet egy gyors sütés nélküli süti?
Fűszeres sárgaborsófasírt

Fűszeres sárgaborsófasírt

Nem csak főzelék lehet a sárgaborsóból!

Napi ajánlatunk

Top videók