Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Túrós pogácsa

Adásban volt: 2016. június 13.
A recepthez tartozó videó
Egyszerű és igazán gyorsan elkészíthető pogácsa. Ragulevesek, délutáni kirándulós programok nagyszerű kísérője.
2016. június 18.

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 50 g élesztő
  • 25 dkg zsíros túró
  • 30 g só
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a lisztet, az élesztővel, a sóval, a puha vajjal és a tojással. Amikor összeállt a tészta, kézzel is átgyúrjuk és fél órára a hűtőbe tesszük.
Pihentetés után egyenletesen kinyújtjuk ujjnyi vastagra a tésztát. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, majd tejföl és tojás keverékével megkenjük őket.
200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

4.3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mazsolás, vajas pogácsa

Mazsolás, vajas pogácsa

Kelesztés, dagasztás nélküli villámgyors pogácsa. A délutáni tea mellé kifejezetten ajánlott, de az uzsonnás dobozba csempészve is nagy sikerre számíthat.
Fetás-túrós pogácsa

Fetás-túrós pogácsa

Apró méretű pogácsa, amit a közepében rejtőző fetasajt tesz különlegessé.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!