Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Túrós piskóta ribizlizselével

Adásban volt: 2016. június 10.
A recepthez tartozó videó
Üde, friss, gyümölcsös nyári sütemény. Egy hétvégi délután fénypontja lehet a kertben vagy a teraszon elfogyasztva.
2016. június 10.

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 4 ek finomliszt
  • 2 ek rétesliszt
  • 10 dkg cukor

  • 5 dkg lágy vaj
  • 30 dkg ribizli
  • 50 dkg zsíros túró
  • 1 tojássárgája
  • 25 dkg eper

Elkészítés

A ribizlit alaposan megmossuk és szárastól, 2-3 evőkanál cukorral elkezdjük megfőzni.

Közben a tojásokat kettéválasztjuk és a sárgájához adunk 6 evőkanál cukrot, majd fehér habosra keverjük. Első körben egy evőkanál réteslisztet és 2 evőkanál finomlisztet adunk hozzá, és ezt is alaposan belekeverjük a robotgéppel.

A keverőlapátokat alaposan elmossuk és felverjük a tojásfehérjét. A tojásos alaphoz keverjük egy spatulával a felvert tojáshabot, egy csipet sót, egy evőkanál réteslisztet és 2 evőkanál finomlisztet. Figyeljünk arra, hogy a habot ne törjük össze keverés közben. A tészta masszát egy lapos, sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük és 180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük.

Közben a cukorral felfőzött ribizlit egy szűrőn lecsöpögtetjük és jól átnyomkodjuk, így a szára is fennakad. A ribizli lekvárt pedig a hűtőszekrénybe tesszük.

A túrót egy késes aprítóban összekeverjük 3 evőkanál cukorral, egy csipet sóval, az eperrel, a vajjal és a tojássárgájával. Az így elkészült túrókrémet a hűtőszekrénybe tesszük.

Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, kistányér nagyságú köröket vágunk ki belőle. Az egyiket megkenjük a ribizlizselével, majd a túrókrémmel és eperdarabkákat teszünk rá, majd újabb réteg piskóta és eperzselé következik. Hűtőbe tesszük és hagyjuk, hogy az eperzselé megdermedjen.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Nyári csokoládés piskóta

Nyári csokoládés piskóta

Villámgyors, lágy, omlós piskóta nyári gyümölcsökkel
Feketeribizli borsos cékla

Feketeribizli borsos cékla

A megszokottól kicsit eltérő ízek feldobják a hétköznapokat. A céklát ezúttal feketeribizli ecettel ízesítettem, és hogy a gyümölcsös ízt még jobban kihangsúlyozzam, feketeribizli borsot szórtam rá és aszalt szilvát vagdostam a tetejére. Az ecetet helyettesíthetjük fehér balzsamecettel vagy bármilyen gyümölcsös ecettel (pl. alma, málna). Különleges bors hiányában használjunk szecsuáni borsot, az kiemeli a cékla édeskésségét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!