Túrós piskóta ribizlizselével

Hozzávalók
- 6 db tojás
- 4 ek finomliszt
- 2 ek rétesliszt
- 10 dkg cukor
- só
- 5 dkg lágy vaj
- 30 dkg ribizli
- 50 dkg zsíros túró
- 1 tojássárgája
- 25 dkg eper
Elkészítés
A ribizlit alaposan megmossuk és szárastól, 2-3 evőkanál cukorral elkezdjük megfőzni.
Közben a tojásokat kettéválasztjuk és a sárgájához adunk 6 evőkanál cukrot, majd fehér habosra keverjük. Első körben egy evőkanál réteslisztet és 2 evőkanál finomlisztet adunk hozzá, és ezt is alaposan belekeverjük a robotgéppel.
A keverőlapátokat alaposan elmossuk és felverjük a tojásfehérjét. A tojásos alaphoz keverjük egy spatulával a felvert tojáshabot, egy csipet sót, egy evőkanál réteslisztet és 2 evőkanál finomlisztet. Figyeljünk arra, hogy a habot ne törjük össze keverés közben. A tészta masszát egy lapos, sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük és 180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük.
Közben a cukorral felfőzött ribizlit egy szűrőn lecsöpögtetjük és jól átnyomkodjuk, így a szára is fennakad. A ribizli lekvárt pedig a hűtőszekrénybe tesszük.
A túrót egy késes aprítóban összekeverjük 3 evőkanál cukorral, egy csipet sóval, az eperrel, a vajjal és a tojássárgájával. Az így elkészült túrókrémet a hűtőszekrénybe tesszük.
Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, kistányér nagyságú köröket vágunk ki belőle. Az egyiket megkenjük a ribizlizselével, majd a túrókrémmel és eperdarabkákat teszünk rá, majd újabb réteg piskóta és eperzselé következik. Hűtőbe tesszük és hagyjuk, hogy az eperzselé megdermedjen.
