Túrós és káposztás rétes

Hozzávalók
4 rúd- Túrós:
- 1 csomag réteslap
- 50 dkg túró
- 2,5 ek porcukor
- 2 ek tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
- 5 dkg mazsola
- 2 csokor kapor
- 1 vaníliarúd
- 1 lime
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- Káposztás:
- 1 csomag réteslap
- 1 kg új káposzta
- 1 ek libazsír
- 1,5 ek nádcukor
- 1-2 tk köménymag
- 1 citrom
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
Elkészítés
Túrós rétes:
Túrós töltelék:
Összekeverjük egy nagy tálban a túrót, a tojást, az étkezési keményítőt, a porcukrot, a tejfölt, a mazsolát, a vaníliarúd belsejét, a lime reszelt héját, csipet sót és a felaprított kaprot.
Káposztás töltelék:
A káposztát legyaluljuk vagy felszeleteljük és egy nagy edényben összekeverjük 2-3 csipet sóval és 10-15 percig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk belőle a vizet.
Libazsíron, alacsony hőfokon addig dinszteljük, amíg össze nem esik a káposzta (kb 30 perc).
Amikor a káposzta elkezd puhulni, hozzáadunk 1,5 evőkanálnyi nádcukrot, egy egész citrom reszelt héját és száraz serpenyőben előzetesen megpirított köménymagot.
A réteslapokat kettészedjük, majd megkenjük a belsejüket olvasztott vajjal.
Az elkészített tölteléket beletöltjük az réteslapba, de amíg az egyik réteslappal dolgozunk, addig mindenképpen takarjuk le egy nedves konyharuhával a másikat, mert különben kiszárad és törni fog.
Feltekerjük a megtöltött réteslapokat és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
Átkenjük a tetejüket felvert tojással, majd betesszük a 190 C fokos sütőbe 25-30 percre sülni.
A réteseket szobahőmérsékletűre hűtjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.