
Túrós amerikai palacsinta
Hozzávalók
8 palacsintához- 25 dkg félzsíros túró
- 2 db tojás
- 4 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 10 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- fél biocitrom lereszelt héja
- kevés olívaolaj a sütéshez
- 25 dkg vegyes erdei gyümölcs-keverék
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítés
Nincs is jobb, mint egy ráérős hétvégén együtt sütni a családdal palacsintát reggelire vagy brunch-ra. Ez a verzió jó sok túrót tartalmaz, és nemcsak édes, hanem sós változatban is elkészíthetjük. Ebben az esetben hagyjuk ki a tésztából a cukrot és a citromhéjat, helyette sót és tetszőleges aprított zöld fűszereket keverjünk hozzá.
1. A túrót áttörjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a tejjel, majd belekeverjük a lisztet, a sütőport és a citromhéjat. A masszát összedolgozzuk a túróval, egészen sűrű, krémes állagot kell kapnunk.
2. Egy palacsintasütőben kevés olajat hevítünk. Kb. 3 evőkanálnyi adagot teszünk a masszából a palacsintasütőbe, a kanál hátuljával ellapogatjuk, majd közepes lángon átsütjük a palacsinták mindkét oldalát.
3. Közben egy kis lábasban megpároljuk a gyümölcsöket a vaníliarúd kikapart magjaival, és a kész palacsinták mellé tálaljuk.
